Formula 1: Piloții vor să ocolească Bahrainul

Formula 1: Piloții vor să ocolească Bahrainul

Echipele de Formula 1 vor ca Marele Premiu al statului Bahrain, programat pe 22 aprilie, să fie anulat sau amânat, din cauza problemelor de securitate din această țară.

Informația a fost publicată de cotidianul ”The Guardian”, care citează un director al uneia dintre cele 12 echipe participante la Campionatul Mondial de Formula 1. ”Ca să fiu sincer, singurul mod în care pot duce cu bine la capăt această cursă este să asigure pază militară. Iar acest lucru este de neacceptat atât pentru cei din Formula 1, cât și pentru Bahrain”, a declarat oficialul, care a cerut ca numele său să nu fie dat publicității.

Echipele nu au făcut până acum nicio precizare în legătură cu Marele Premiu din Bahrain. Jean Todt, președintele Federației Internaționale de Automobilism (FIA), și Bernie Ecclestone, deținătorul drepturilor comerciale asupra Formulei 1, au dat asigurări că Marele Premiu din Bahrian se va desfășura.

”Toți sperăm ca FIA să anuleze cursa. Am primit asigurări guvernamentale că totul este bine. Dar ceea ce ni se pare îngrijorător este faptrul că zilnic au loc incidente. Am ascultat un interviu cu un activist pentru drepturile omului, care spunea că vor fi demonstrații, dar că vor fi pașnice. Așa începe orice demonstrație. Directorii echipelor sunt îngrijorați. Cel mai bine ar fi ca această cursă să fie amânată sau anulată”, a declarat oficialul citat.     

Ne puteți urmări și pe Google News

Bahrainul este zguduit de mai multe luni de conflicte interconfesionale și de proteste prin care se cer reforme democratice.