Formula 1 este DE VÂNZARE. Cum poți cumpăra o bucată din Marele Circ?

Formula 1 este DE VÂNZARE. Cum poți cumpăra o bucată din Marele Circ?

În curând vom putea să câștigăm și bani din prestațiile pe circuit ale lui Vettel, Alonso sau Schumacher, nu doar satisfacția adusă de victoria pilotului favorit.

Fondul de investiții CVC Capital Partners, acționarul majoritar al companiei care organizează campionatul mondial de Formula 1, intenționează să vândă o parte din acțiuni la bursă.

Fondul a angajat banca de investiții americană Goldman Sachs pentru a se ocupa de acest demers, potrivit Bloomberg. Până acum au mai existat discuții în această direcție, în noiembrie 2011 directorul general al Formula One Group, Bernie Ecclestone, declarând chiar că alegerea ideală ar fi listarea la Bursa din Singapore, dat fiind interesul în creștere al asiaticilor pentru acest sport.

Există totuși o diferența de opinii între Ecclestone și CVC, referitoare la modul în care ar trebui să aibă loc listarea la bursă. În timp ce fondul de investiții ar prefera să vândă acțiunile, boss-ul Formulei 1 ar fi mai înclinat spre o majorare de capital care să ajute la realizarea de noi investiții.

Ne puteți urmări și pe Google News

Valoarea estimată a Formulei 1: 10 miliarde de dolari

Potrivit unei surse apropiate tranzacției, citată de Bloomberg, valoarea de piață a Marelui Circ s-ar putea situa în jurul a 10 miliarde de dolari, în condițiile în care vânzările anuale depășesc 1,5 miliarde de dolari. Cele mai importante venituri sunt cele din drepturi de televizare, pachete de sponsorizare și bilete la cursele organizate.

Fondul de investiții CVC Capital Partners a cumpărat pachetul majoritar de acțiuni în Formula 1 în anul 2006 și deține un portofoliu impresionant de participații la companii din aproape toate domeniile economice.

În cazul unei listări în Singapore, accesul posibililor cumpărători de acțiuni europeni ar fi destul de dificil, existând totuși posibilități de a investi în cea mai populară competiție auto din lume, prin intermediul unor companii de brokeraj internaționale, unele dintre ele având prezență și în România.