Evenimentul Zilei > Social > Foloseşti Windows 10? Atenţie la ultimul anunţ care face diferenţa! Anunţ-cheie
Foloseşti Windows 10? Atenţie la ultimul anunţ care face diferenţa! Anunţ-cheie

Foloseşti Windows 10? Atenţie la ultimul anunţ care face diferenţa! Anunţ-cheie

Mai marii de la Microsoft pregătesc în luna mai un nou update pentru Windows 10, iar conform primelor estimări ale specialiştilor există semnale pozitive cu privire la acest demers.

Conform descopera.ro, noul update ar trebui să îmbunătăţească viteza de procesare a dispozitivelor care folosesc Windows 10.

Nu mai este de mult timp o noutate că update-urile pe care Microsoft le pune la dispoziţie utilizatorilor de Windows 10 s-au ridicat destule probleme în general.

Cu privire la acest aspect, unul dintre motivele de îngrijorare pentru pasionaţii de informatică a fost legat securitatea datelor şi fişierelor.

Totuşi, acum situaţia se pare că va fi cu totul alta: Techradar  anunţă faptul că update-ul lunii mai 2020 ar putea să aducă o funcţie care să facă dispozitivele pe care rulează Windows 10 să fie mai rapide.

Practic, noul update va viza funcţia de căutare a Windows şi astfel aceasta nu va mai prezenta o rată crescută de utilizare a discului la indexarea fişierelor.

„În mod obişnuit, această funcţie creşte viteza de căutare a unui fişier pe hard disk-ul unui computer, ceea ce creşte numărul de calcule pe care acesta trebuie să le realizeze, cu efecte semnificative asupra tuturor celorlalte sisteme, hard sau soft.

Aparent, noul update va permite identificarea perioadelor de utilizare maximă a resurselor computerelor şi va evita indexarea în acele intervale de timp”, notează sursa citată.

Experţii de la Windows Latest au efectuat o serie de teste cu o versiune timpurie a update-ului din mai 2020 şi au subliniat că această schimbare a funcţiei de căutare are un impact pozitiv.

Conform specialiştilor, noul update îi va favoriza pe cei care folosesc hard drive-uri mai vechi.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News