Totul a pornit de la un bărbat în vârstă de 30 de ani, din satul Râmnicelu, comuna Râmnicelu, care, în data de 3 mai, a fost testat pozitiv cu noul coronavirus la Focșani, unde a mers pentru investigații medicale.

Ancheta epidemiologică declanşată a identificat un număr de şase contacţi ai bărbatului, toţi provenind din aceeaşi familie. Aceștia au fost testați pe 5 mai, iar după două zile au fost confirmați pozitiv, fiind internați la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

Primarul din Râmnicelu, Dumitru Stanciu, a declarat sâmbătă, la Antena 3, că mulţi dintre contacţii direcţi ai bărbatului nu au vrut să fie testaţi, unii plecând din localitate, iar alţii ameninţând „că se sinucid”, dacă vor fi testaţi.

Sunt trei familii cu 20 de persoane în casa lui, am luat probe cu DSP pentru şapte persoane, ceilalţi fie nu erau în localitate, fie, alţii nu au vrut să li se ia probe, altul a zis că se sinucide, dacă nu îl lăsăm în pace, cu toate că erau forţe de Jandarmi, Poliţie. (…) S-a făcut o comisie şi s-a raportat la MAI.

În satul Râmnicelu, sunt 4.000 de locuitori, din care 2.600 de etnie romă, unde s-a depistat şi cazul”, a precizat primarul din Râmnicelu, Dumitru Stanciu.

Mai mult, satul a fost împrejumuit de reprezentanţi ai Jandarmeriei şi Poliţiei, încă din zorii zilei de azi. (foto: antena3.ro)