Evenimentul Zilei > Actualitate > Focar de coronavirus la un important producător de dozatoare de apă
Focar de coronavirus la un important producător de dozatoare de apă

Focar de coronavirus la un important producător de dozatoare de apă

Un focar de coronavirus a fost depistat luni la o cunoscută societate comercială.

 

Patru angajaţi ai unui important producător de dozatoare de apă cu sediul în oraşul Tălmaciu au fost infectaţi cu noul coronavirus, în timp ce şapte contacţi ai lor au fost trimişi acasă, în carantină, după care societatea a decis să îşi testeze săptămânal salariaţii, informează un comunicat de presă remis luni de Prefectura Sibiu .

„Vă informăm că în ceea ce priveşte situaţia epidemiologică în cadrul companiei furnizoare de servicii pentru aprovizionarea cu apă în sistem watercooler, din judeţul Sibiu, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, a înaintat către Instituţia Prefectului, raportul anchetei epidemiologice efectuate pentru focarul de infecţie depistat în data de 17.08.2020 în cadrul acestei societăţi.

În urma raportului anchetei epidemiologice, focarul de infecţie a evoluat cu 4 de cazuri confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2, având o rată de atac de 6,34 %, identificate în perioada 11.08.2020 – 14.08.2020”, a anunţat Prefectura Sibiu.

Potrivit sursei citate, DSP a cerut dezinfectarea zilnică a tuturor spaţiilor din fabrică şi a maşinilor de distribuţie a apei.

„În ceea ce priveşte măsurile dispuse de Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, s-au identificat un număr total de 7 contaţi pentru care s-a dispus măsura de carantină la domiciliu, s-a luat legătura cu reprezentanţii societăţii în vederea punerii în aplicare a planului de măsuri pentru prevenirea şi limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS CoV-2, astfel că zilnic compania a efectuat dezinfectarea tuturor spaţiilor în care societatea îşi desfăşoară activitatea (la sediu şi în punctele de lucru) precum şi a maşinilor de distribuţie.

âDe asemenea compania testează săptămânal toţi angajaţii pentru Ac IgM şi Ac IgG, iar pentru cazurile pozitive se efectuează şi testarea RT-PCR, iar angajatul este izolat până la primirea rezultatelor. În ceea ce priveşte programul de lucru al societăţii, acesta a fost defalcat în departamentele în care nu este posibilă telemunca”, se mai arată în comunicatul Prefecturii Sibiu.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan, a confirmat că firma are sediul în oraşul Tălmaciu.