FMI nu vrea să se bage în ciorba noastră. Misiunea vine după referendum

FMI nu vrea să se bage în ciorba noastră. Misiunea vine după referendum

Reprezentantul Fondului Monetar Internaţional pentru România, Tonny Lybek, a declarat astăzi că misiunea Fondului aferentă celei de-a şasea evaluări din Acordul Stand-by cu România va începe pe data de 31 iulie, cu o săptămână mai târziu decât era programat iniţial.

Misiunea va fi condusă de Erik de Vrijer, care vine pentru prima dată în România în această calitate, preluată de la Jeffrey Franks. Discuţiile vor avea loc între 31 iulie şi 13 august. Pe data de 14 iulie vor fi prezentate în cadrul unei întâlniri cu presa concluziile evaluării.

În afară de reprezentanţii FMI, la Bucureşti se vor afla şi cei ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. "În timpul misiunii, echipele misiunii de evaluare se vor întâlni cu autorităţile române şi cu reprezentanţi ai sindicatelor, patronatelor, băncilor, organizaţiilor societăţii civile şi partidelor politice", potrivit lui Tonny Lybek.

Iniţial, vizita era prevăzută să înceapă pe data de 24 iulie, însă ea a fost amânată până după desfăşurarea referendumului de demitere a preşedintelui, ce va avea loc duminică, 29 iulie.

Ne puteți urmări și pe Google News