Evenimentul Zilei > Economie > FMI ne dă lovitura: Recesiunea provocată de coronavirus va fi „mai rea”!
FMI ne dă lovitura: Recesiunea provocată de coronavirus va fi „mai rea”!

FMI ne dă lovitura: Recesiunea provocată de coronavirus va fi „mai rea”!

Fondul Monetar Internațional nu ne menajează deloc. Ne anunță, prin vocea noii directoare generale Kristalina Georgieva că pandemia de coronavirus va provoca o recesiune economică mondială mai puternică decât cea din timpul crizei financiare din 2008-2009. Săptămânalul francez La Tribune vine cu toate detaliile!

“Recesiunea mondială care va urma pandemiei de coronavirus ar putea fi mai rea decât cea care a venit după criza financiară din 2008, a avertizat directoarea generală a FMI, Kristalina Georgieva, într-o teleconferință cu G20.

Într-un comunicat, ea subliniază că i-a avertizat pe miniștrii de finanțe și pe bancherii centrali că perspectivele de creștere mondială sunt “negative” pentru 2020 și arată că trebuie să ne așteptăm la “o recesiune cel puțin la fel de gravă ca în timpul crizei financiare mondiale, dacă nu mai rea”.

Un impact economic „grav”

În 2009, PIB mondial a scăzut cu 0,6%, potrivit datelor FMI. Doar pentru economiile avansate scăderea a fost de 3,16% și de 4,08% pentru țările zonei euro.

“Dar așteptăm o relansare în 2021”, a adăugat ea optimist. Totuși, “pentru a ajunge aici, este primordial să se dea prioritate izolării și să se întărească sistemele de sănătate”, peste tot în lume. “Impactul economic este și va fi grav, dar cu cât este oprit virusul mai repede, cu atât va fi relansarea mai rapidă și mai puternică”, a mai estimat ea.

Pandemia de coronavirus a constrâns multe țări să ia măsuri draconice – suspendarea liniilor aeriene, închiderea magazinelor, barurilor și restaurantelor și izolarea a milioane de persoane, marcând o oprire a activității economice din lume.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Economie, EVZ Special
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: