Evenimentul Zilei > Politica > Florin Ţurcanu renunţă oficial la preşedinţia organizaţiei PNL
Florin Ţurcanu renunţă oficial la preşedinţia organizaţiei PNL

Florin Ţurcanu renunţă oficial la preşedinţia organizaţiei PNL

Preşedintele organizaţiei din Botoşani a vechiului Partid Naţional Liberal (PNL), Florin Ţurcanu, şi-a dat demisia din toate funcţiile din partid.

El a anunţat, azi, că a depus, în mod oficial, demisia din PNL, adăugând că decizia de a renunţa la şefia partidului a fost luată în urmă cu aproape o lună. "Am anunţat de ceva vreme că intenţionez să mă retrag din spaţiul politic şi public, lucru concretizat astăzi prin depunerea în mod oficial a demisiei mele din toate funcţiile politice pe care le deţin în cadrul PNL Botoşani", a precizat Ţurcanu.

Fostul lider PNL din Botoşani, care l-a propus pe fratele său, europarlamentarul Mihai Ţurcanu, pentru preşedinţia PNL, susţine că nu a "negociat funcţia de preşedinte". "Este doar o chestiune de timp până când preşedinţia PNL Botoşani va fi preluată de altă persoană, situaţie ce va fi tranşată cât mai curând posibil de forurile centrale", a adăugat Florin Ţurcanu.

Acesta a părăsit preşedinţia PNL după ce a pierdut, în urmă cu două luni, şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Botoşani. El a fost destituit de prefect ca urmare a condamnării la şase luni de închisoare cu suspendare pentru fals intelectual.