Evenimentul Zilei > Monden > Florin Salam și Traian Băsescu, legătura neștiută. Politică și manele
Florin Salam și Traian Băsescu, legătura neștiută. Politică și manele

Florin Salam și Traian Băsescu, legătura neștiută. Politică și manele

După scandalul provocat de anunțul morții lui Florin Salam făcut de Știrile ProTV, a ieșit la iveală un episod legat de fostul președinte PSD Liviu Dragnea. Însă puțini știu ce legătură a existat între manelist și fostul președinte Traian Băsescu.

Codrin Ștefănescu și-a amintit de o poveste cu Liviu Dragnea și Florin Salam. În ciuda faptului că cei doi nu frecventează aceleași locuri, manelistul și fostul lider PSD s-au întâlnit de-a lungul vieții. A rămas memorabil momentul când la nunta fiului lui Liviu Dragnea, acesta i-a oferit lui Florin Salam un ceas drept cadou. Gestul politicianului a venit în contextul în care a rămas impresionat de dedicarea cu care manelistul a cântat la eveniment.

Cu toate acestea, povestea cu Dragnea nu este singura legătură a manelistului cu politicienii pentru îndrăgitul artist. Florin Salam a dedicat melodii către politicieni din România. De asemenea, și Nicolae Guță a interpretat o melodie de susținere pentru Traian Băsescu.

Florin Salam a cântat manele politice pentru Băsescu și Piedone

Nu doar Nicolae Guță a cântat manele politice. Florin Salam a interpretat aceeași melodie de susținere pentru Traian Băsescu alături de Roxana „Prințesa Ardealului”. În imaginile de la începutul videoclipului apare și chipul lui Liviu Dragnea, un cunoscut mai vechi al manelistului.


Mai mult decât atât, Salam i-a făcut o dedicație specială și lui Cristian Popescu Piedone, într-un moment dificil pentru acesta. Autosuspendat după cazul Colectiv, lui Piedone i s-a interzis să candideze pentru un nou mandat în fruntea sectorului 4. Exact în aceeași zi, Florin Salam a postat pe contul său de Youtube o melodie compusă special pentru acesta. Salam a explicat că Piedone îi este „un prieten drag”. De asemenea, el a justificat faptul că îl susține deoarece manelistul locuiește în sectorul 4, potrivit Wowbiz.ro.

Nicolae Guță i-a dedicat o manea lui Traian Băsescu, în campanie

Nicolae Guță și Roxana „Prințesa Ardealului” apar într-un videoclip în care interpretează o manea de susținere pentru Traian Băsescu. Românii erau îndemnați să îl voteze pe politician. Materialul, postat pe Youtube, îi arată pe cei doi interpreți în fața unui grup de oameni care înalță deasupra capetelor postere cu imaginea fostului președinte. Aceștia sunt îmbrăcați în cămăși portocalii.

Versurile în care Băsescu era susținut sunt: „Și-l vom pune președinte, că Băsescu nu ne minte/ Ascultați-mă pe mine, numai așa vom trăi bine”. După ce postarea de pe Facebook a atras peste 1.000 de comentarii și sute de distribuiri, iar multe dintre reacțiile fanilor s-au dovedit a fi negative, Nicolae Guță a ținut să precizeze că “Mai facem și dedicații speciale, că doar trăim într-o țară democratică”.