Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu se resemnează, dar nu uită să își ofere credit: Nicolae Ciucă e soluția, dar eu am făcut propunerea
Florin Cîțu se resemnează, dar nu uită să își ofere credit: Nicolae Ciucă e soluția, dar eu am făcut propunerea

Florin Cîțu se resemnează, dar nu uită să își ofere credit: Nicolae Ciucă e soluția, dar eu am făcut propunerea

Președintele liberalilor, Florin Cîțu, a făcut declarații, joi, 21 octombrie, în legătură cu noua propunere PNL pentru funcția de prim-ministru. Șeful Guvernului demis a reiterat că vrea să rezolve criza politică din România cât mai repede.

Nicolae Ciucă, noua propunere de premier

„PNL a propus pe ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, pentru funcția de premier într-un guvern minoritar cu UDMR. În acest moment, mizăm pe responsabilitatea parlamentarilor români pentru a avea un guvern cât mai rapid, care să gestioneze această situație, dar așa cum am spus, PNL arată responsabilitate.

Nu este brusc, suntem într-o criză politică pe care vrem să o rezolvăm. A venit în contextul unei crize politice pe care alte partide au generat-o și pe care au demonstrat că nu o pot rezolva, că nu au obținut o majoritate. Eu sunt sigur că vom găsi susținere în Parlament.

Florin Cîțu: „Eu am făcut propunerea”

Este o propunere (n.r. de numire a lui Nicolae Ciucă) pe care eu am făcut-o în BPN și a fost acceptată de către colegii mei. Este tocmai pentru a debloca această criza politică, vreau să facem politică pentru români și e mai important să avem un guvern cu puteri depline.

Suntem într-o criză politică. Noi credem că aceasta este soluția pentru a rezolva criza politică. Nu PNL a generat (n.r. criza politică), dar PNL o rezolvă”, a declarat președintele PNL, Florin Cîțu, după săptămâni în care s-a ținut cu dinții de scaunul de prim-ministru.

Premierul propus de PNL, Nicolae Ciucă, va avea zece zile la dispoziție pentru a forma un nou Executiv, în cazul în care președintele Klaus Iohannis va fi de acord cu numirea sa la șefia Guvernului. Înainte de a începe runda de consultări cu liberalii, șeful statului a declarat: „Suntem iarăși în situația să discutăm formarea unui guvern, ca atare aștept o abordare constructivă și pozitivă, în primul rând de la PNL, dar mai târziu astăzi și de la alte partide responsabile”.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a spus în legătură cu propunerea PNL pentru șefia Guvernului: „E treaba liberalilor, nu am nicio problemă. Nu-mi cereți să vă spun decizii pe care nu le-am luat. Eu v-am spus părerea mea, România are nevoie de un guvern stabil, cu o largă susținere parlamentară”.