Evenimentul Zilei > Politica > Românii au parte de un anunț-surpriză din partea premierului. Cum ne garantează că viitorul sună bine
Românii au parte de un anunț-surpriză din partea premierului. Cum ne garantează că viitorul sună bine

Românii au parte de un anunț-surpriză din partea premierului. Cum ne garantează că viitorul sună bine

Premierul Florin Cîţu afirmă că economia se află pe o direcţie de „creştere economică sustenabilă”, după ce FMI a anunțat o creștere economică previzionată de 6% din PIB pentru România în 2021.

FMI are încredere în Guvernul României şi estimează o creştere economică semnificativă mai mare pentru România. Previziunile FMI arată o creştere economică substanţială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creştere din Uniunea Europeană. Luăm cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru se vede. Am reuşit să stabilizăm economia şi să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre. Economia României se află pe o direcţie de creştere economică sustenabilă şi nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru”, a scris Florin Cîţu marţi, pe Facebook.

Fondul Monetar Internaţional şi-a îmbunătăţit semnificativ estimările privind evoluţia economiei româneşti, care ar urma să înregistreze în acest an un avans de 6%, iar în Europa va fi devansată doar de Spania, cu o creştere economică de 6,4%, arată cel mai nou raport „World Economic Outlook”, publicat marţi de instituţia financiară internaţională.

Autorităţile române au construit bugetul de stat pentru anul în curs mizând pe o creştere a economiei de 4,31%.

FMI: Creștere de 6% pentru economia României

Dacă până acum estimările celor de la FMI prognozau o creștere de doar 4,6% a economiei României anul acestea, conform noilor calcule, economia ar urma să înregistreze în acest an un avans de 6%, se arată în raport.
Dacă în luna octombrie a anului trecut, FMI estima că România va înregistra în 2021 o creştere de 4,6%, conform noilor previziuni publicate marţi, Produsul Intern Brut al României va creşte cu 6% în acest an.

De asemenea, FMI şi-a îmbunătăţit şi estimările pentru 2022, până la un avans de 4,8%, faţă de o creştere de 3,9% cât prognoza în luna octombrie a anului trecut. Conform acestor estimări, performanţele economiei româneşti vor fi, atât în 2021 cât şi în 2022, peste media europeană de 4,5% în acest an şi de 3,9% anul viitor.