România va depune un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru toată suma propusă de 29,2 miliarde de euro. Informația a fost prezentaăt de premierul Florin Cîțu, la finalul ședinței de Guvern. Într-o conferință de presă el a declarat că își dorește ca PNRR să fie aprobat, la Bruxelles, din momentul în care va fi depus.

Acesta a adăugat că a vorbit cu membrii Cabinetului şi toţi trebuie să lucreze 24 de ore pe zi pentru ca PNRR să fie perfect.

„În perioada următoare, am discutat azi cu miniştrii. Toţi trebuie să lucreze 24 de ore pe zi în următoarele zile pentru a ne asigura că totul este perfect în momentul depunerii PNRR. Voi avea întâlniri cu doamna Margrethe Vestager”, a conchis premierul.

La finalul şedinţei de Guvern, Florin Câțu a dat detalii despre discuțiile pe care le-a purtat cu oficialii Uniunii Europene în vizita sa din capitala Europei.

Bilanțul vizitei de la Bruxelles

Florin Cîțu s-a aflat la Bruxelles unde a purtat mai multe discuții referitoare la PNRR. Premierul a precizat că au fost fixate obiectivele pentru pentru miniştri, în următoarele câteva săptămâni, astfel încât să rezulte cel mai bun plan. Abia apoi, când va fi definitivat, PNRR va fi prezentat în fața Comisiei Europene, pentru aprobare.

„Despre ce s-a discutat la Bruxelles? În primul rând, am fost acolo ca să ne asigurăm că sunt pe drumul cel bun cu PNRR, vreau să fie un program care să fie aprobat din momentul în care este depus. Am prezentat Comisiei Europene obiectivele noastre în ceea ce priveşte reforma, obiectivele noastre în ceea ce priveşte economia şi modul în care PNRR va susţine în următoarea perioadă creşterea economică şi reformele”, a explicat Florin Cîţu, după şedinţa Executivului.

Cîțu se laudă că va face reforme

Prim-ministrul a mai precizat că i-a dat asigurări șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen că actualul Guvern de la Bucureşti, pe care îl conduce, este cel care va face reforme.

„De aceea, avem nevoie şi de un PNRR care să susţină partea de reforme. (…) România va depune un PNRR cu toată suma, 29,2 miliarde de euro, la Bruxelles”, a completat Florin Cîţu.