Nepotismele distrug sectorul public. Propunere radicală din partea unui senator. „Să rămână DOAR cei care merită?”

Nepotismele distrug sectorul public. Propunere radicală din partea unui senator. „Să rămână DOAR cei care merită?”

Într-o postare pe Facebook, Florin Cîțu, liderul senatorilor PNL, susține că salariile bugetarilor sunt mult mai mari decât cele ale angajaților, dar productivitatea în sectorul public este „jalnică”, în comparație cu cea din sectorul privat.

„În medie, salariile funcționarilor și ale angajațiilor din companiile de stat sunt mai mari decât cele din sectorul privat”.

În același timp productivitatea este jalnică în administrația publică și companiile de stat în comparație cu cea din sectorul privat.

Mi se tot spune că nu voi/vom putea face reforma în administrație (de ex. la finanțe, ANAF) pentru că sunt tot felul de bariere în legislația muncii și a funcționarului public.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai ales atunci când vom elimina din sectorul public amantele, rudele, pe cei neproductivi sau pe cei care au susținut dictatura Dragnea-Tăriceanu falsificând datele oficiale”, scrie Forin Cîțu pe Facebook.

Senatorul liberal adresează și o întrebare conform căreia legislația muncii trebuie schimbată astfel încât în sectorul public funcțiile să fie ocupate pe bază de meritocrație.

„Trebuie schimbată legislația muncii și cea a funcționarului public în așa fel încât în sectorul public să rămână DOAR cei care merită?”, este sodajul lansat de Florin Cîțu pe Facebook.

Reacțiile nu au întârziat să apară, iar propunerea lui Florin Cîțu a generat dezbaeri aprinse.

„Legislația trebuia schimbată înainte de măririle salariale , în toate sectoarele . Se acceptau mai ușor modificările , acum nu o să vrea nimeni . Situația este însă generalizată , la ea participând toți , în măsură mai mică , dar sunt toți”, a fost reacția unui internaut.

„Cum stabiliți care sunt cei care MERITĂ? Că asta spun toate partidele din opoziție. Când ajung la putere, "MERITĂ" tot pilele politice. Doar că ale lor, nu a celorlalți”, a scris o altă persoană.

„Domnul Citu...haideți să nu ne îmbătăm cu apă rece...doar să schimbi niște oameni neperformanți cu unii performanți în ziua de azi nu este de ajuns. Cei din privat sunt mai buni pt că au la dispoziție și uneltele necesare...a se citi echipamente informatice și software...bineînțeles că au învățat să le și folosească la adevărată lor valoare. În concluzie...degeaba vopsești gardul dacă nu îi faci și un upgrade dpdv tehnic. Este de ajuns să ne uităm doar la 3 țări vestice (gen Suedia, Germania, Olanda) să "copiem" în sens pozitiv birocrația lor instituțională și să o punem în aplicare...însă asta înseamnă timp...că nu se face peste noapte...dar nu ar trebui să dureze mai mult de 2 ani...și educația consumatorului final. Însă până atunci...haideți să scăpăm de "comuniști"...mă gândesc!”, a mai notat un utilizator Facebook.