Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu îl acuză pe Ludovic Orban că a instaurat dictatura în PNL și le-a închis gura liberalilor
Florin Cîțu îl acuză pe Ludovic Orban că a instaurat dictatura în PNL și le-a închis gura liberalilor

Florin Cîțu îl acuză pe Ludovic Orban că a instaurat dictatura în PNL și le-a închis gura liberalilor

Florin Cîțu a lansat noi acuzații îndreptate către Ludovic Orban, liderul PNL, pe care va încerca să-l detroneze din funcție, la alegerile din luna septembrie.

Florin Cîțu acuză faptul că în Partidul Național Liberal (PNL) s-a ajuns la dictatură, pentru că membrilor le este frică să aibă o opțiune. Premierul va candida pentru funcția de președinte al formațiunii politice și îl va avea contracandidat pe Ludovic Orban. Șeful Executivului a participat la conferinţa de alegeri de la Organizaţia PNL Sector 2, anunţând că o susţine pentru funcţia de preşedinte al filialei pe Monica Anisie.

Florin Cîțu, noi acuzații îndreptate către Ludovic Orban

„Monica, a venit rândul meu să te sprijin pe tine. Tu m-ai susţinut din primul moment în care mi-am anunţat candidatura şi aş vrea, cu permisiunea ta, să le spun oamenilor prin ce ai trecut atunci, pentru că ţi-a fost teamă să vii la acea poză, să vii lângă mine, ţi-a fost teamă de repercusiuni. Aşa am ajuns în Partidul Naţional Liberal – să-ţi fie teamă să ai o opţiune, să-ţi fie teamă să spui public că vrei să ai o opţiune, opţiunea ta. Asta nu este liberalism, asta e dictatură”, i s-a adresat Florin Cîţu fostului ministru al Educaţiei.

Florin Cîţu le-a transmis liberalilor prezenţi că, indiferent de opţiunea pe care o vor avea, ei sunt colegii lui. „Dragi colegi, voi toţi sunteţi pentru mine, indiferent de opţiune, colegii mei, nu sunteţi lichele şi nu sunteţi trădători. Voi sunteţi toţi colegii mei, indiferent de care va fi rezultatul în 25 septembrie sau astăzi, pentru că noi suntem până la urmă liberali, iar liberalismul înseamnă să ai opinii diferite, să respecţi opinia celorlalţi.”

Șeful Executivului a vorbit și despre alegerile ce vor fi organizate la data de 25 septembrie

„Ca să însemne ceva trebuie să avem curajul să ne uităm în trecut să vedem ce n-a mers bine şi ce nu merge bine. Să corectăm, pentru că dacă băgăm sub preş acolo o să rămână şi în 2024 iarăşi o să ne lamentăm şi atunci n-o să mai avem preşedintele Klaus Iohannis să facă un parteneriat cu noi, să avem guvern şi premier. Nu, pentru că trebuie să recunoaştem că astăzi suntem aici datorită acestui parteneriat”, a afirmat Cîţu.

Politicianul a mai spus că este nevoie ca liberalii să se uite în trecut. „Să ne uităm să vedem că Partidul Naţional Liberal nu este cel mai mare partid din România, politic, să ne uităm să vedem că am pierdut din electoratul nostru de dreapta”, a mai spus Florin Cîţu.