Evenimentul Zilei > Actualitate > Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, cercetat alături de cumnatul său pentru şantaj la Mircea Băsescu
Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, cercetat alături de cumnatul său pentru şantaj la Mircea Băsescu

Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, cercetat alături de cumnatul său pentru şantaj la Mircea Băsescu

Tribunalul Constanţa judecă astăzi solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa de confirmare a redeschiderii dosarului în care membrii familiei lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, fuseseră cercetaţi pentru şantaj la Mircea Băsescu.

Este vorba de plângerea înaintată anul trecut la Parchetul Tribunalul Constanţa de către fratele preşedintelui care reclama familia lui Bercea Mondial de şantaj, însă în luna aprilie dosarul a fost clasat din lipsă de probe. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Zafer Sadâc, a declarat pentru EVZ că probele strânse împotriva fiului lui Bercea Mondial, Florin Anghel, acuzat de şantaj au fost insuficiente. După încarcerarea lui Florin Anghel, condamnat definitiv într-un dosar de tâlhărie, membrii familiei Bercea, ginerele Marius Constantin, fiica Izaura şi fiul Laurenţiu, ar fi continuat să-l şantajeze Mircea Băsescu. "În baza flagrantului organizat de DNA şi a probelor prezentate de reclamant, am considerat că au apărut probe  noi în dosarul pe care l-am clasat şi am cerut instanţei redeschiderea acestuia. Dacă judecătorii vor fi de acord,  dosarul va fi trimis de la Parchetul Tribunalului la DNA” a explicat procurorul Zafer Sadâc.
 
Mircea Băsescu va fi chemat la audieri
 
Spusele procurorului sunt confirmate de avocatul Adrian Gheorghiţă care îl apără pe Mircea Băsescu. El spune că plângerea iniţială a fost făcută anul trecut împotriva lui Florin Anghel şi a familiei Anghel. „Florin Anghel era în acea perioadă cercetat în stare de libertate într-un dosar de tâlhărie” spune avocatul. Adrian Gheorghiţă confirmă şi faptul că Mircea Băsescu va fi chemat la audieri , la DNA. „Nu ştim exact când, dar va fi chemat după ce dosarul lui Marius Constantin, ginerelui lui Sandu Anghel, arestat pe şantaj la clientul meu dar şi acest dosar redeschis pe numele lui Florin Anghel, vor fi trimise de judecătorii Tribunalului la DNA”, a declarat avocatul Adrian Gheorghiţă.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.