Potrivit Bugetul.ro, care îl citează pe Cozmin Gușă, patronul Realitatea Tv, „plângerea penală depusă de liderul liberal, Ludovic Orban, pe numele premierului Viorica Dăncilă și al președintelui PSD, Liviu Dragnea, marchează primul ”joc dur” al Opoziției, care se plasează alături de Klaus Iohannis împotriva lui PSDragnea”. Gușă consideră că gestul lui Orban este perfect normal, și în calitate de persoană, și în calitate de președinte al partidului. ‘Ei nu au jucat într-un mod vizibil și dur. Iohannis a avut de suferit din această cauză. Orban trebuia să-și asume această opoziție dură alături de Iohannis”, a declarat consultantul politic Cozmin Gușă. El a adăugat că Florian Coldea se află în spatele senatoarei PNL, Alina Gorghiu, care a afirmat, vineri, că se dezice de această plângere penală a șefului său de partid. Gușă a afirmat că Gorghiu face parte dintr-un grup pe care îl consideră ciudat. „E fosta președintă (a PNL, n.r), fără succes electoral. E exponenta unui grup ciudat, format din actualul ei soț, Lucian Isar, și din avocatul Piperea, care a fost consilierul lui Tudose. Lucrează într-o echipă complexă care are mai multe misiuni – printre care și atacarea lui Isărescu. De ce în acest moment Gorghiu creează un asemenea prejudiciu de imagine pentru acțiunea coerentă a lui Orban? Bănuiala mea este că această echipă Gorghiu-Isar-Piperea ar fi coordonată de Coldea, care azi e într-o relație de parteneriat cu Dragnea. Cel mai mare serviciu de urgență pe care putea să-l facă era să reactiveze echipa, pentru a-i crea dificultăți lui Orban în demersul pe care-l face în favoarea lui Iohannis”, a afirmat consultantul politic pentru Realitatea.net.

Cozmin Gușă susține că demersul lui Orban – plângerea penală împotriva lui Dragnea – este cel mai bun moment al Opoziției în ultimul an. ”Jocul este foarte complex. Din echipa care-l asistă pe Dragnea pentru parcursul lui către candidatura la președinție face parte și generalul Florian Coldea, fie prin prietenia cu grupul de la Cluj, fie prin contacte directe. Cei care au fost în rețeaua de influență a lui Coldea se comportă corespunzător, iar în această retea a fost și Alina Gorghiu. Generalul Coldea, care dorește să-i facă servicii lui Dragnea, și-a activat această falangă”, a explicat Gușă.

Prin urmare, omul bănuit că l-ar fi ajutat pe Iohannis să ajungă la Cotroceni, respectiv Florian Coldea, a ajuns azi, din nou, să atace poziții care l-ar favoriza pe Iohannis, precum cea a lui Orban. ”Ne dăm seama de forța pe care poate s-o implementeze în viața publică, de unde și interesul major al lui Dragnea de a-l implica”, a conchis patronul Realitatea Tv.