Dan Andronic, Simona Ionescu și Mirel Curea, despre un eveniment care a cutremurat Statul Paralel. Coldea și Dumbravă, luați la bani mărunți de DNA

Dan Andronic, Simona Ionescu și Mirel Curea, despre un eveniment care a cutremurat Statul Paralel. Coldea și Dumbravă, luați la bani mărunți de DNA Florian Coldea la DNA. Sursa Foto: Captură video

Florian Coldea, fostul prim-adjunct al SRI, și fostul general SRI Dumitru Dumbravă au fost chemați joi la DNA. Cei doi sunt acuzați de trafic de influență.

Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, audiați la DNA

Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă sunt suspecți într-un dosar de trafic de influență în instanțe și spălare de bani. Cei trei au fost chemați la audieri ca urmare a unei plângeri depuse de Cătălin Hideg.

Jurnalistul Mirel Curea este de părere că cei doi generali SRI nu vor păți nimic, în ciuda faptelor comise în ultimii 20 de ani:

„Doi vagabonzi care aranjau hotărâri judecătorești pe bani, au fost citați la DNA, unde s-a deschis un dosar penal. Este vorba despre generalii SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu li se va întâmpla absolut nimic, așa cum nu li s-a întâmplat timp de 20 de ani, perioadă în care în complicitate cu judecători și procurori, cei mai mulți astăzi pensionari pe 5.000-6.000 de euro, au nenorocit și tâlhărit pe cine au avut ei chef, în aplauzele altor vagabonzi, a tablagiilor din presă, celebrii „deontologi”.

Doi nenorociți care într-o societate normală ar fi fost de mult la pușcărie”, a scris Mirel Curea pe Facebook.

Florian Coldea la DNA

„Nimeni nu e mai presus de LEGE”

Simona Ionescu, redactor-șef la EVZ, consideră că rețeaua care funcționa în Statul Paralel a fost pusă în sfârșit pe tava opiniei publice:

„Ancheta de acum de la DNA, cu generalii în frunte - Coldea și Dumbravă - arată doar că Justiția a băgat la cap că Nimeni nu e mai presus de LEGE.

Și că rețeaua care funcționa în Statul Paralel a fost pusă pe tava opiniei publice. Unii vor arunca cu pietre, alții cu flori, dar hoitul expus tot hoit rămâne. Nici nu mai contează acum ce conține dosarul în amănunt, cine va fi sau nu sub incidența legii penale. Poporul nu e specializat în drept penal, nu cunoaște procedurile.

Nici reclamantul-denunțător nu-i ușă de biserică. Și el a vrut să scape de condamnare dând mită. Substanța cazului, prin descrierea rețelei, este devastatoare”, a comentat și Simona Ionescu despre subiectul audierilor de la DNA.

Dezvăluirile Evenimentului Zilei, așa cum au fost publicate în anul 2017

Încă din anul 2017, Evenimentul Zilei, sub conducerea lui Dan Andronic, a publicat peste 40 de anchete despre modul în care s-a construit cel mai nociv instrument de putere din România. În încercarea de a sublinia importanța transparenței și a luptei împotriva corupției și abuzului de putere, jurnaliștii Dan Andronic, Ion Cristoiu, Mirel Curea și Simona Ionescu au dezvăluit informații esențiale în dezvăluirea mecanismelor Statului Paralel din România.

Volumul „Noi suntem Statul” prezintă peste 40 de anchete publicate de jurnaliștii Evenimentului Zilei. Acesta cuprinde dezvăluiri despre cum s-a construit cel mai nociv instrument de putere, în afara legislației. Sistemul este bazat pe înțelegeri oculte și protocoale neconstituționale. Oameni politici, cu funcții înalte în stat, care, sub protecția anonimatului au transmis sau au confirmat informațiile deja obținute de jurnaliștii redacției.

„Noi suntem Statul”, serialul publicat în Evenimentul zilei, cu subcapitolele sale „Arhiva SIPA” și „Sufrageria lui Oprea”, pune în lumină, pe lama microscopului, mai toate personajele care au constituit creierul monstruosului păianjen care a acaparat în folos propriu pârghiile de putere din instituțiile statului democratic. Prin serialul publicat de Evenimentul zilei, pe lângă elementele noi pe care le dezvăluia, confirma rezultatul strădaniilor de ani ale jurnaliștilor Mihai Gâdea și Răzvan Savaliuc, precum și ale altor jurnaliști care s-au străduit să rămână civili, în afara câmpului tactic din presă:

„Puțini am fost, mulți am rămas.

De unde a început totul?

De aici!

Link în primul comentariu”, a comentat și Dan Andronic pe pagina personală de Facebook.

Volumul poate fi găsit pe Editura de Carte.

 

Noi suntem Statul