„Noi Suntem Statul”, adevărul despre Statul Paralel al Binomului Coldea-Kovesi. O carte recomandată de Mirel Curea

„Noi Suntem Statul”, adevărul despre Statul Paralel al Binomului Coldea-Kovesi. O carte recomandată de Mirel Curea Coperta cărții "Noi Suntem Statul" Sursa: edituradecarte.ro

O carte fundamentală pentru înțelegerea sistemului paralel de putere. Prezentată de jurnalistul Mirel Curea într-un mod excepțional.

Dezvăluirile Evenimentului Zilei din 2017 au schimbat percepția multor oameni despre sistemul de putere din România. Utilizând surse diverse, Simona Ionescu, Mirel Curea, Dan Andronic, Ion Cristoiu, au fost coautorii unei serii de articole care au captivat atenția publicului. Dezvăluiri care au marcat un moment crucial în dezvăluirea mecanismelor Statului Paralel din România. Prin peste 40 de episoade, acum consolidate într-o lucrare editorială, Evenimentul Zilei a deschis o fereastră către o realitate tulburătoare, unde puterea se exercita din umbră, departe de principiile democratice. "Motivat de o experiență personală dură, încă din 2015, Dan Andronic, cel care a inițiat acest serial a ales să împărtășească cunoștințele sale interioare, devenind astfel un "insider" care a oferit o perspectivă rară și necontestată asupra acestui sistem ocult", scria Mirel Curea

Acesta mai preciza: "Dan Andronic a avut curajul de a vorbi despre complicitatea și participarea la consolidarea unei structuri de putere care opera în afara cadrului legal, influențând decisiv cursul evenimentelor politice și sociale din țară". Fără a fi provocat de vreo tentativă de contrazicere, dezvăluirile sale au fost validate și confirmate de surse credibile, care au cunoscut din interior mecanismele Statului Paralel.

Cartea "Noi Suntem Statul" nu este doar o colecție de articole, ci un document al unui moment istoric, în care figuri marcante ale vieții publice au fost implicate într-o rețea de putere autoritară. Sub comanda Laurei Codruța Kovesi, DNA-ul a devenit instrumentul prin care această putere era impusă, folosindu-se de cătușe și mandate de arestare pentru a intimida și a supune orice formă de opoziție sau scepticism.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noi Suntem Statul, o campanie de presă fără precedent

Arestările spectaculoase, adesea fără un fundament solid, serveau ca avertismente pentru oricine îndrăznea să se opună sau să nu afișeze loialitate totală.

Mirel Curea, jurnalist EVZ, scria în iulie 2023:

"Ei bine, o parte a acestor figuri devoalate în serialul „Noi suntem statul!”, vor să vină iarăși la butoane, la robinetele cu bani, la pârghiile puterii discreționare. Nu realizează faptul că realitățile anului 2024 vor fi cu totul altele, dar asta mă interesează mai puțin, pentru că este absurd să aștepți de la cineva mai mult decât poate, mai mult decât știe, mai mult decât are în reflex. Având intenția de a accede din nou la putere, adică la bani și la o relativă siguranță a impunității, dezvăluirile din serial îi scot din minți.

Pe cine? Pe cei mai mulți dintre pretendenți, aceia care cred că Gruparea „Păcuraru-Gușă” le poate asigura un viitor, întrucât în carte apar prezentați în fundul gol, așa cum se înfățișau ei în fața generalului Coldea. Bineînțeles, că au tot interesul ca spusele din serialul „Noi suntem statul!” să fie discreditate.

Adică, nu Dan Andronic a fost un factor determinant în demascarea mecanismului diabolic pus la cale de fostul șef operativ al SRI, ci i-a făcut jocurile. Altfel spus, pe această abordare patologică, Dan Andronic i-a făcut pulbere, piesă cu piesă, combinația infracțională, fiind înțeles cu el să-l facă pulbere. Să recunoaștem, trebuie consumată mult alcool, ca să crezi că o asemenea ipoteză poate fi demnă de a fi luată în seamă. Pe de altă parte, cei care speră în revenirea la putere pe Schema „Păcuraru-Gușă” scapă din vedere că implicit acceptă să intre într-o combinație eminamente putinistă. Dar iarăși, nu asta mă preocupă, cu cine se însoțesc la trecutul punții către visul unor noi privilegii.

De data asta, diferit față de ceea ce apare în carte, stindardul lor nu mai este al SRI-ului lui Coldea, ci cel al Rusiei lui Putin.".

Aceste dezvăluiri nu doar că au zguduit temeliile Statului Paralel, dar au și luminat opinia publică asupra pericolului pe care această structură îl reprezenta pentru democrație și statul de drept. Demersul lui Dan Andronic de a aduce adevărul la lumină, în ciuda riscurilor personale, subliniază importanța transparenței și a luptei împotriva corupției și abuzului de putere.

Astfel, lucrarea sa devine un punct de referință pentru înțelegerea profunzimilor și complicităților care au permis Statului Paralel să prospere. Este un apel la vigilență și la angajamentul civic de a proteja valorile democratice și de a asigura că puterea este exercitată în interesul public, transparent și responsabil.

Pentru cei care vor să înțeleagă cum a funcționat Statul Paralel le reomandăm această carte: NOI SUNTEM STATUL. Poate fi comandată aici.