Evenimentul Zilei > Social > Flautul Fermecat în concert de gală, pe 24 iunie, la Bucureşti
Flautul Fermecat în concert de gală, pe 24 iunie, la Bucureşti

Flautul Fermecat în concert de gală, pe 24 iunie, la Bucureşti

Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail aduc Flautul Fermecat la Bucureşti, la Sala Radio.

Flautul Fermecat este o poveste despre vraja muzicii, o călătorie prin stiluri şi genuri diferite, o paradă a instrumentelor şi un discurs muzical. Cea ce-a cincea ediţie a Turneului Naţional Flautul Fermecat, un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail se desfăşoară până pe  27 iunie.

Pe 24 iunie, cei doi artişti vor ajunge pe una dintre scenele cele mai importante ale ţării: Sala Radio, unde elevii şi studenţii de la toate specializările vor avea acces gratuit.

Întâlnirea cu publicul de aici este întotdeauna o provocare şi un moment special: „Recitalul de la Bucureşti reprezintă, pentru noi, proba de foc: pe de-o parte, Sala Radio este cea mai mare sală de concert din România, cu o mie de locuri pe care ni le dorim ocupate în totalitate şi de această dată, pe de altă parte, recitalul este transmis în direct, ceea ce, vrând-nevrând, îţi modifică starea interioară. Simiţi mii de urechi ciulite la tot ceea ce faci tu. După reacţia publicului de până acum cred că am ales un program care se potriveşte perfect cu aceste momente de final de stagiune, mai ales cu cea atât de spectaculoasă de la Sala Radio”, spune Ion Bogdan Ştefănescu.

Flautul de lemn şi celebrul Flaut de Aur Muramatsu îl vor ajuta pe Ion Bogdan Ştefănescu să redea publicului, în prima parte a recitalului, frumoase lucrări de Bach, Donizetti şi Schubert. În a doua parte, tumultul şi diversitatea muzicii zilelor noastre vor fi ilustrate cu lucrări de Bela Bartok, Caesare Giovaninni, Violeta Dinescu, Henri Mancini şi Tiberiu Brediceanu.

Aceste întâlniri au fermecat până acum spectatorii din Roman, Braşov, Piteşti. Diseară va fi un concert la Caracal, iar Turneul Naţional Flautul Fermecat se va încheia pe 27 iunie, la Deva, la Centrul cultural „Drăgan Muntean”. Flautul Fermecat este un proiect  organizat de postul Radio România.