Evenimentul Zilei > Actualitate > FILMUL EVZ. Tortura
FILMUL EVZ. Tortura

FILMUL EVZ. Tortura

Rolul psihopatei create de Stephen King i-a adus actriţei Kathy Bates un Premiu Oscar şi un Glob de aur

Paul Sheldon (James Caan), autor de romane de dragoste, decide să se „despartă” de eroina sa, Misery, care i-a adus celebritate, bani şi recunoaştere dincolo de visele unui scriitor obişnuit.
Din păcate, numele lui este permanent asociat cu al acestui personaj şi, hotărât să se ridice deasupra statutului de autor de romane de duzină, Sheldon o „ucide” pe Misery şi porneşte către cabana sa din New England pentru a lucra la o „mare capodoperă americană”.
Când termină, bărbatul porneşte spre New York, în timpul unui viscol puternic, pentru a o prezenta editorului său, dar nu trece mult şi este implicat într-un grav accident. Pe jumătate mort, este salvat de Annie Wilkes (Kathy Bates), auto-proclamată „cel mai mare fan al lui Misery”.
La început, femeia îl îngrijeşte, lăudându-i talentele literare şi minţindu-l că drumurile sunt blocate şi telefoanele nefuncţionale din cauza viscolului. Dar atitudinea ei se schimbă după ce cumpără al optulea roman din seria Misery şi ajunge la pasajul despre moartea acesteia: psihoza lui Annie iese la suprafaţă şi nefericitul scriitor devine prizonierul ei.
23.00, TV 1000

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: