Evenimentul Zilei > International > Filipine: zeci de oameni vor fi răstigniți în Vinerea Mare
Filipine: zeci de oameni vor fi răstigniți în Vinerea Mare

Filipine: zeci de oameni vor fi răstigniți în Vinerea Mare

Zeci de penitenţi din Filipine vor fi răstigniţi pe cruce vineri, în cadrul unei tradiţii sângeroase, menite să repună în scenă patimile lui Iisus Hristos din Vinerea Paştelui. Zeci de bărbaţi desculţi, purtând glugi, se autoflagelează cu beţe de bambus, în timp ce alţii poartă cruci de lemn sau se întind pe trotuarul cald şi se lasă biciuiţi

Mii de oameni asistă la acest ritual, considerat punctul culminant al sărbătorilor de Paşte din Filipine, cu peste 85% din populaţie catolică. Principalul loc unde au loc răstignirile de Vinerea Mare este San Pedro Cutud, un sat din provincia nordică Pampanga, unde cel puţin 10 penitenţi urmau să fie pironiţi în cuie pe cruci de lemn. Răstigniri au fost organizate, de asemenea, în satele din apropiere, San Juan şi Santa Lucia, precum şi în provincia nordică Bulacan.

În cadrul acestei tradiţii, zeci de bărbaţi desculţi, purtând glugi, se autoflagelează cu beţe de bambus, în timp ce alţii poartă cruci de lemn sau se întind pe trotuarul cald şi se lasă biciuiţi. Biserica Catolica nu încurajează aceste acte extreme de credinţă, însă nici nu depune eforturi pentru a opri astfel de practici.