Evenimentul Zilei > Actualitate > Caz şocant! Fetus in fetu: Un făt s-a format în pântecele gemenei. Foto în articol
Caz şocant! Fetus in fetu: Un făt s-a format în pântecele gemenei. Foto în articol

Caz şocant! Fetus in fetu: Un făt s-a format în pântecele gemenei. Foto în articol

Cel ce ne informează despre acest fenomen rarisim de fetus in fetu este New York Times. Graţie medicilor, micuţa s-a eliberat de geamăna parazit.

Anomalia petrecută, în care un întreg făt se formează în interiorul unui corp, a fost documentată pentru prima oară de către George William Young, în 1808. Această rară anomalie, după cum ne spune New York Times, s-a repetat din nou, în Columbia. O fetiţă a fost născută cu propria geamănă în pântecele său şi dezvoltată de-a lungul celor 9 luni de sarcină. Anomalia, potrivit statisticilor, are loc o dată la 500.000 de naşteri.

În Columbia cazul a fost foarte deosebit fiindcă medicii au reuşit să identifice clar fetusul în făt chiar în timpul sarcinii. Doctorul Miguel Parra- Saavedra, specialist în sarcinile riscante, din Baranquilla, a monitorizat sarcina femeii şi naşterea fetiţei. Medicul a  văzut-o prima oară atunci când era în a 35-a săptămână de sarcină. 

Obstretica a atribuit eronat acea masă identificată în fetiţă ca a fi chist hepatic. Prin intermediul unei ecografii amănunţite, doctorul Saavedra a fost în măsură să vadă că acel spaţiu plin cu lichid conţinea cu adevărat cu copil minuscul, cu cordon ombilical legat de al geamănei mai mare.

Imagini pentru fetus in fetu photos

Un exemplu de fetus in fetu