Evenimentul Zilei > Social > Festivalul Dramaturgiei Româneşti Contemporane
Festivalul Dramaturgiei Româneşti Contemporane

Festivalul Dramaturgiei Româneşti Contemporane

Teatrul Dramaturgilor Români va găzdui a doua ediţie a Festivalului Dramaturgiei Româneşti Contemporane, organizat de Primăria Capitalei şi desfăşurat între 5 şi 11 noiembrie. Evenimentul reuneşte 12 spectacole din nouă teatre din Bucureşti şi din ţară.

Este vorba despre Teatrul de Comedie, Teatrul ACT, Teatrul Mic, Teatrul Nottara, Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, Teatrul „Sică Alexandrescu” din Braşov, Teatrul Municipal „Matei Vişniec” din Suceava, Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu, la care se adaugă spectacolele Teatrului Dramaturgilor Români, al cărui sediu se află în Bucureşti, pe Calea Griviţei.

Cu această ocazie va avea loc şi un concurs în care vor intra spectacolele a căror premieră a avut loc în stagiunea 2017-2018. Juriul concursului va fi format din George Mihăiţă, Horia Gârbea, Ioan Cristescu, Radu Herjeu, Carmen Dominte. Se vor acorda premii la secţiunile „Cel mai bun spectacol”, „Cea mai bună regie”, „Cel mai bun actor”, „Cea mai bună actriţă”.

Două evenimente sunt propuse publicului în ediţia din acest an. Conferinţa „100 de ani de teatru românesc” va fi moderată de directorul Muzeului Naţional al Literaturii Române, Ioan Cristescu. La fel de interesant se anunţă şi concertul de lansare „Theatre Music Collection – Memorabilia”, care va fi susţinut de Alifantis & FragileBand.

Surprizele nu se opresc aici, pentru că va mai fi şi un concurs dedicat dramaturgiei româneşti, a cărei temă va fi „Poveşti de dragoste”. Juriul acestei competiţii va fi format din Lucia Verona, Horia Gârbea, Ioan Cristescu. Cea mai bună piesă de teatru va fi premiată în gala din 11 noiembrie.