Evenimentul Zilei > Economie > Fermierii: Singurul contact al personalului APIA cu agricultura e când ies la iarbă verde, la mici
Fermierii: Singurul contact al personalului APIA cu agricultura e când ies la iarbă verde, la mici

Fermierii: Singurul contact al personalului APIA cu agricultura e când ies la iarbă verde, la mici

Mulți dintre cei care lucrează în agențiile de plăți din agricultură, APIA și AFIR, nu au nimic în comun cu agricultura, a spus astăzi Laurențiu Baciu, președintele Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, în cadrul în cadrul conferinței "Agricultură competitivă in 2016. Finanțe si tehnologii", organizate de revista Capital.

„Singurul lor contact cu agricultura este când merg la iarbă verde, la mici. Au personal ciufut, respingător, mulți nu știu pentru ce s-au angajat acolo. Dacă situația noastră economic e așa de 20 de ani, motivul principal e incompetența”, a mai spus Baciu.

Șeful LAPAR consider[ că, atunci când se va finaliza cadastrarea terenurilor, în mediul rural, este posibil să apară probleme, din cauza felului în care s-au organizat punerile în posesie. „Problema e în trecut, când punerile în posesie s-au făcut în birou și s-a ajuns acum la trei proprietari la aceiași țăruși”, a mai spus Baciu.

În opinia lui Baciu, o problem[ gravă în România este „legea vânzării terenurilor care ne lasă țara fără pământ. 35% din suprafața României a pelcată deja în altă parte”, a mai spus Baciu, care a declarat că Lapar a notificat Ministerul Agriculturii pentru modificarea legii.