Evenimentul Zilei > Actualitate > Fermierii care au avut sisteme de irigaţii riscă să nu fie despăgubiţi!
Fermierii care au avut sisteme de irigaţii riscă să nu fie despăgubiţi!

Fermierii care au avut sisteme de irigaţii riscă să nu fie despăgubiţi!

Fermierii care au avut sisteme funcţionale de irigaţii în zonă şi nu şi-au irigat culturile în acest an nu vor putea primi despăgubiri.

Declaraţia a fost făcută de Laurenţiu Baciu, preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), potrivit Agerpres.

''Cei care au sisteme de irigaţii în zonă şi acestea sunt funcţionale nu pot particpa la despăgubiri, aşa că nu mă interesează de ce nu au irigat. Statul a venit cu apa pe canal, a subvenţionat energia, dar ei nu au irigat. Este problema lor. La despăgubiri vor participa doar fermierii care din motive care nu au ţinut de ei au înregistrat calamităţi din cauza secetei. În Băcău, de exemplu, nu este niciun sistem funcţional de irigaţii'', a spus Baciu.

Directorul general al Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF), Florin Barbu, declara, la sfârşitul lunii iunie a acestui an, că solicitările fermierilor pentru irigarea terenurilor agricole în acest an nu au depăşit 100.000 de hectare, deşi au fost contractate 330.000 de hectare, iar 823.000 ha erau efectiv pregătite pentru irigat.