Ieșenii nu au primit răspunsuri ferme cu privire la bubuitura de marți, care s-a auzit la ora 14:08. Unii au presupus că a fost vorba despre rachete anti-grindină, dar argumentul a fost infirmat.

Autoritățile, fără reacție

Potrivit profesorului de fizică Silviu Gurlui, sursa șocului vine din Nord-Estul Iașiului, direcția Bălți. Marian Șerbescu, prefectul Iașiului a laut legătura cu toate instituțiile din subordine, dar nimeni nu a reușit să ofere nicio explicație, iar reprezentanții Centrului anti-grindină au declarat că nu a fost lansată nicio rachetă, notează Ziarul de Iași.

Cetățenii au propriile variante

Reacțiile ieșenilor au apărut rapid în mediul virtual, în urma postării profesorului Silviu Gurlui.

Croitoru Tudorica: „Dacă ați auzit, ieri au zburat avioanele de la Bacău în zona Iași…”

Mariana Ilie: „Este adevărat, zgomotul a fost foarte puternic, a semănat cu o explozie!!!”

Cătălin Manole: „Autoritățile *****!!! Bubuitura s-a auzit în tot orașul și în împrejurimi și autoritățile dau din umeri când sunt întrebate care este cauza. Acum sunt două variante: ori autoritățile știu cauza, dar țin secret adevărul față de noi, prostimea de rând, ori chiar habar nu știu ce-i cu ei.”

Liviu Marc: „Cea mai plauzibilă explicație e că ar putea fi un avion cu viteză supersonică. Aceste avioane, când depășesc viteza sunetului provoacă aceste sunete. Am avut ocazia să experimentez o dată lucrul ăsa. A fost ca o explozie și apoi s-au cutremurat geamurile.”

Dorin Artene: „Este posibilă explozia unui asteroid de mici dimensiuni în atmosferă? Cum a fost în Rusia acum câțiva ani?”.