În imagine, poate fi obervată o femeie care șterge un geam mare. Dar, într-o postare care a lansat un avertisment șocant, autoritățile au declarat: „Vedeți pe cineva care face mereu curățenie în casă? De asemenea, nu ies niciodată afară singuri. Ei bine, aceasta ar putea fi o situație de sclavie modernă. Multe victime nici măcar nu vor ști că sunt exploatate. Prin urmare, au nevoie ca noi să fim vocea lor”, scrie The Sun.

Polițiștii au declarat că în ultimii doi ani, numărul rapoartelor cu privire la sclavia modern au crescut alarmant. „Probabil că această creștere se datorează interesului crescut al mass-media cu privire la sclavia modernă”, au spus ei.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat: „Ne bazăm foarte mult pe public. Dorim ca oamenii să fie ochii și urechile noastre, iar prin intermediul lor să fim în locurile în care nu putem fi întotdeauna. Inteligența joacă un rol imens în lupta pe care o ducem pentru combaterea criminalității, iar informațiile primite de la public ar putea fi piesa lipsă a unui puzzle într-un caz.

„Sclavia modernă este un lucru real în Marea Britanie și avem nevoie de ajutorul dvs. pentru a îi proteja pe unii dintre cei mai vulnerabili oameni din societate, care prea adesea nu au voce”.

„Nu toate victimele sclaviei moderne sunt conștiente că sunt sclavi, condițiile de muncă ar putea părea mult mai bune decât ceea ce ar primi acasă.

„Criminalii profită de acest lucru și de aceea este important ca cetățenii să vorbească pentru ei, reportând-ne detalii care ar ajuta la eliberarea cuiva înrobit cu sau fără știința lor”.

Servitatia domestica este o forma de sclavie moderna, alti indicatori ai carora pot fi incadrati victimele si colectate de un singur vehicul, izolare, conditii de viata proaste si semne de abuz.