Evenimentul Zilei > Monden > Femeia care i-a sucit mințile lui Ion Dolănescu. Toate l-au vrut, dar doar ea i-a furat inima
Femeia care i-a sucit mințile lui Ion Dolănescu. Toate l-au vrut, dar doar ea i-a furat inima

Femeia care i-a sucit mințile lui Ion Dolănescu. Toate l-au vrut, dar doar ea i-a furat inima

Astăzi se împlinesc 14 ani de la moartea celebrului Ion Dolănescu. Interpretul de muzică populară a avut un succes formidabil atât pe plan profesionat, cât și amoros, dar puțini au știut cine sunt femeile care l-au impresionat cu adevărat.

Ion Dolănescu s-a stins din viață la vârstă de 65 de ani, în 2009, pe 19 martie, în urma unui stop cardiac. Interpretul de muzică populară s-a născut la 25 ianuarie 1944 în Perşinari, judeţul Dâmboviţa. A debutat la 18 ani. Atunci a urcat prima dată pe o senă reală, la Casa de Cultură din Târgovişte. În 1961 a cunoscut-o pe Maria Tă­nase. El a colaborat și cu Ioana Radu.

Ion Dolănescu a înregistrat 50 de discuri vinil şi compact-discuri și a fost iubit de majoritatea românilor. În 1966 a devenit solist la ansamblul „Ciocârlia”. Ion Dolănescu a fost deputat în legislatura 2000-2004, ales în judeţul Ilfov, pe listele Partidului România Mare. În octombrie 2008 s-a retras din politică din cauza problemelor cardiace.

În decursul carierei sale muzicale a avut multe duete împreună cu solista Maria Ciobanu, şi cu fiul lor, Ionuţ Dolănescu. Printre cele mai cunoscute melodii ale sale sunt: „M-am născut lângă Carpaţi”, „De când sunt pe-acest pământ”, „Mândro, când ne iubeam noi”, „Au, lele, vino-ncoa” (duet cu Maria Ciobanu), „Face-m-aş privighetoare”.

Marea iubire a lui Ion Dolănescu

Ion Dolănescu a avut un succes formidabil și pe plan amoros. Chiara dacă avea o mulțime de fane, prima femeie care i-a atras cu adevărat atenția a fost Maria Ciobanu, cea care i-a și dăruit un fiu, pe Ionuț Dolănescu. Povestea lor de dragoste a fost extrem de controversată încă de la început. Cei doi erau căsătoriți cu alte persoane, dar s-au îndrăgostit nebunește și au ales să își urmeze inima.

„N-am făcut nuntă decât cu Dolănescu! Eram căsătorită cu tatăl Cameliei, mă îmbolnăvisem de la o intoxicație și mă internasem. Eu mă gândeam că am cancer. Și a venit Dolănescu în spital cu textul unei melodii și m-a întrebat dacă vreau s-o înregistrăm. El era militar în termen la Ciocârlia. După ce am înregistrat melodia, a luat toată țara foc, a fost un real succes. Noi nu aveam nimic unul cu altul, eu eram căsătorită cu Burnea, el avea o relație cu Iustina Băluțeanu. Am umblat împreună în turnee, lumea zicea deja că suntem soț și soție”, mărturisea Maria Ciobanu la Destine Celebre.

„Eram căsătoriți amândoi. Până la urmă, am luat hotărârea și am divorțat amândoi. Când am făcut nuntă, eram gravidă în trei luni cu Ionuț!” spunea Maria Ciobanu în urmă cu câțiva ani.

El a avut relații și cu Iustina Băluțeanu și Margarita Valenciano, dar niciuna nu i-a putut lua locul Mariei Ciobanu, potrivit Adevărul.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: