Roger Federer continuă să joace la nivel înalt, în circuitul profesionist, la 36 de ani. Ieri, elvețianul, locul 2 în ierarhia mondială, a triumfat în finala turneului de la Shanghai (China). Cel mai bun tenismen din istorie a trecut de spaniolul Rafael Nadal (locul 1 ATP), la capătul a două seturi, scor 6-4, 6-3, după un meci ce a durat o oră și 12 minute.

Al șaselea turneu în 2017

Acest succes i-a adus lui Federer un cec în valoare de 1.136.850 de dolari. De asemenea, el a bifat cea de-a cincea victorie consecutivă în fața lui Nadal. La general, ibericul conduce cu 23-15.

Elvețianul a vut un an excelent și a câștigat șase turnee până acum. El a profitat și de absența de pe teren a lui Novak Djokovici și Andy Murray. Și sârbul, și britanicul s-au confruntat cu probleme medicale, au luat o pauză și vor reveni anul viitor, la Australian Open. Interesant este că finalul de sezon ar putea să-l găsească departe de fileu și pe Rafael Nadal. „Am două săptămâni să mă gândesc la cele 2 turnee. Basel și Paris sunt în calendarul meu, dar nu știu ce se va întâmpla”, a spus spaniolul, care a jucat, ieri, cu un bandaj la genunchiul drept.

A triumfat la două Grand Slamuri

Așadar, Federer a triumfat în 2017 la Australian Open, apoi s-a impus la Indian Wells. A venit succesul de la Miami și victoria de la Halle. În vară, Roger a devenit din nou rege, la Wimbledon. O singură finală a cedat sportivul din „Țara Cantoanelor”, la Rogers Cup, în fața lui Alexander Zverev. Federer a ajuns la o sumă totală de 109.390.560 de dolari câștigați pe terenurile de tenis