Elvețianul, triumfător în acest an la Australian Open, a decis să participe și la turnee de categoria a doua, mai exact la cel de la Rotterdam (Olanda). Competiția batavă este de tip ATP 500, va debuta pe 12 februarie, iar la finalul acestei întreceri, Federer ar putea reveni pe locul 1 în ierarhia mondială, poziție pe care s-a aflat ultima oară în octombrie 2012. Pentru a reuși acest lucru, elvețianul în vârstă de 36 de ani va trebui să ajungă cel puțin în semifinalele turneului de la Rotterdam, doar în condițiile în care Rafael Nadal nu va evolua în tot acest timp. Diferența actuală dintre cei doi tenismeni în ierarhia masculină este de doar 155 de puncte.

„Îmi amintesc că am jucat pentru prima oară la Rotterdam în 1999. A fost unul dintre primele turnee la care am avut şansa să evoluez la cel mai înalt nivel. Mă bucur că voi lua parte la festivităţile celei de-a 45-a ediţii”, a fost mesajul lui Federer, scris pe site-ul său oficial.

Dacă va reveni pe locul 1 ATP, Roger Federer va deveni cel mai vârstnic lider mondial din istoria tenisului. Momentan, cu acest record se lauă legendarul Andre Agassi care a ocupat primul loc ATP la 33 de ani.