Mii de oameni s-au dus în satul KwaHlathi, crezând că zona ar putea avea diamante. Această ipoteză a apărut după ce un bărbat a găsit o piatră asemănătoare cristalului și a dat această veste prin intermediul rețelelor de socializare. Așa cum a relatat Debora Patta, perspectiva de a găsit un diamant în acea zonă, crește speranța acelei regiuni sărace din Africa de Sud.

O piatră sclipitoare

Găsirea acelor pietre asemănătoare cu un cristal a sporit speranța populației sărace de a avea un trai mai bun. Cu toate că nu a fost confirmată găsirea unei pietre prețioase, acest lucru nu a împiedicat miile de oameni să începe să sape pentru o viață mai bună.

Totul a început cu o descoperire întâmplătoare, care s-a transformat imediat într-o vânătoare masivă. Găsirea acelei pietre, care ar fi putut fi prețioasă, a transmis mesajul că în acel mic sat, există o grămadă de comori nedescoperite.

“Am auzit că oamenii au început să descopere diamante, așa că am spus să vin să încerc și eu. Însă, majoritatea oamenilor de aici nu au idee cum arată un diamant. A trebuit să descopăr una ca să îmi dau seama.”

“ Nu am văzut sau atins un diamant în viața mea. Găsirea unui diamant face cu siguranță o diferență, deoarece ne luptăm cu o situație foarte grea”, a declarat Bele.

Un vis spulberat

Autoritățile au trimis experți în zonă, pentru a identifica posibilitatea găsirii diamantelor. Geologul care a fost la fața locului, fiind destul de sceptic, a spus că este puțin probabil să fie găsite diamante, însă nu a împiedicat oamenii să viseze.

“Dacă aceste pietre sunt cu adevărat diamante, vor fi un real ajutor atât pentru mine cât și pentru familia mea. Oricine are nevoie de o stabilitate financiară. Toată lumea trebuie să evolueze în viață.”

O echipă de geologi a colectat mai multe pietre pentru a face investigații suplimentare. Economia sud-africană a suferit foarte mult în urma pandemiei, motiv pentru care această vânătoare de diamante, aduce mari speranțe pentru o viață mai bună, conform cbsnews.com.