F C Vaslui este foarte aproape să nu mai primească licența pentru Liga I. Deși se află pe poziția a cincea în campionat, Vasluiul are mari restanțe financiare față de jucători, de circa 500.000 de euro, și dacă retrogradează din cauza datoriilor, „galbeni-verzii” riscă să nu poată juca nici în Liga a II-a, urmând să ajungă în cea de-a IV-a.

Marți, Dragoș Iftime și Cătălin Popa, conducătorii clubului, au demisionat, iar ieri, tehnicianul Liviu Ciobotariu a fost următorul care a părăsit echipa.

Ciobotariu: „A fost o decizie grea”

După ce a stat 18 partide pe banca vasluiană, Liviu Ciobotariu a bifat 11 victorii, trei egaluri și patru înfrângeri. În cursul zilei de ieri, tehnicianul și-a dat demisia de la formația moldoveană, fiindu- i imposibil să se mai descurce cu situația actuală prin care trece Vasluiul.

„Mi-a fost greu să iau această decizie. Toată lumea și-a dat demisia de la club, nu aveam cu cine să organizez meciurile, deplasările. Chiar nu mai aveam cum să merg mai departe. Sunt mândru de acești băieți, de ce am realizat cu ei în condițiile date. Nu caut vinovați, nu e treaba mea și nu regret vreun moment că am venit la Vaslui”, a explicat Ciobotariu.

Porumboiu: „E un pas către moartea clinică”

Adrian Porumboiu, fostul finanțator al FC Vaslui, crede că demisia lui „Ciobi” nu prevestește nimic bun pentru viitor.

„Eu cred, totuși, că mai există cale de scăpare. Demisia antrenorului e un pas înainte către moartea clinică. Am vrut să îi mai ajut, nu s-a mai putut, nu au vrut să primească banii, în final se va demonstra că nu au avut scop decât să termine echipa. Vaslui putea să își ia licența cu maximum 500.000 de euro. Putea să o ia și pentru a participa în cupele europene, dacă ar fi fost cazul unei participări, dar nu o mai ia acum nici pentru Liga I”, a declarat Adrian Porumboiu.