Evenimentul Zilei > Justitie > Fără permis și băut la volan a omorât o bătrână și a fugit
Fără permis și băut la volan a omorât o bătrână și a fugit

Fără permis și băut la volan a omorât o bătrână și a fugit

Un tânăr de 25 de ani din satul Sinoe a fost arestat preventiv după ce a omorât o femeie de 80 de ani și a fugit de la locul faptei. A fost prins după două ore, prilej cu care polițiștii au constatat că era băut și nu avea permis de conducere.

Parchetul Judecătoriei Constanța a obținut, astăzi, arestarea preventivă  pe 30 de zile a lui Florin Filip, din Sinoe, pentru săvârșirea unui șir lung de infracțiuni care au dus la decesul victimei pe care a lovit-o cu mașina. Este vorba de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere, refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie. 

Din probele administrate în cauză, s-a reţinut în sarcina inculpatului faptul că: “la data de 15.06.2017, orele 15:30, inculpatul Filip Florin, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a condus autoturismul marca Dacia, pe DJ 226 în localitatea. Sinoie, dinspre Mihai Viteazu către Istria. Ajungând într-o curbă la dreapta, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers către stânga, a pătruns pe sensul opus de mers şi a surprins şi accidentat mortal pe victima P.E., care se deplasa pe marginea părţii carosabile din sens opus.

Ulterior, autoturismul s-a răsturnat în afara părţii carosabile.După producerea accidentului conducătorul auto a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie, fiind identificat la domiciliul acestuia de către lucrătorii postului de politie Mihai Viteazu, după aproape 2 ore, la orele 17,15. În momentul producerii accidentului rutier autoturismul nu avea aplicate plăcuţe cu nr. de înmatriculare. Individul a fost reținut pentru 24 de ore iar astăzi a fost deferit Judecătoriei Constanța care au dispus arestarea preventivă pe 30 de zile.