Evenimentul ZileiJustitieFanteziile decanului de la Științe Sociale: “Să nu faci cum face Sharon Stone, că mă omori, cu picioarele… Tu ai chiloţii?”

Fanteziile decanului de la Științe Sociale: “Să nu faci cum face Sharon Stone, că mă omori, cu picioarele… Tu ai chiloţii?”

Fanteziile decanului de la Științe Sociale: “Să nu faci cum face Sharon Stone, că mă omori, cu picioarele… Tu ai chiloţii?”
Noi detalii picante apar în dosarul în care patru profesori și un student de la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, au fost trimiși în judecată pentru fraudarea unor examene. Fostul decan al Facultăţii de Ştiinţe Sociale din cadrul Universitatea „Eftimie Murgu”, Reșița, Ion Florin Franț (35 de ani), acuzat că a cerut unei studente – ofițer sub acoperire al Direcției Generale Anticorupție - favoruri sexuale, în schimbul promovării unor examene, a recunoscut parțial acuzațiile procurorilor. Profesorul este arestat din 10 iulie 2015.

Pus în fața probelor, Franț a ținut să precizeze că nu i-ar fi condiționat studentei intervenţia pe lângă cadrele didactice pentru promovarea examenelor. „Nu am condiționat petrecerea nopții respective, de promovabilitatea examenelor”, a explicat profesorul.

Procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) din Parchetul General au decis trimiterea în judecată a acestuia, a altor trei cadre universitare și a unui student. Este vorba de: Irina Oriol (55 de ani) – fost conferențiar universitar, Ruxana Mariana Lavinia Ghiță (34 de ani) – fost asistent universitar, Mihai Vișan (56 de ani) – fost lector universitar și Alexe Ilici (39 de ani) – student.

 

„Tu ai chiloţii?”

Din procesul verbal de redare în mediul ambiental a discuţiilor purtate la data de 27 februarie 2015 între Studenta-polițistă şi Franţ Florin Ionel reies următoarele:

Florin Franț: Să nu faci cum face Sharon Stone că…mă omori… cu picioarele..

Studenta-polițistă: Nu că Sharon Stone avea ceva în minus, eu am…în plus!

Florin Franț: Tu ai chiloţii?

Studenta-polițistă: Da, acuma…

Florin Franț: Da, dar la cât sunt de minusculi, nu……

Studenta-polițistă: Ţi-ai dat tu seama de asta?

Florin Franț: Îhm!

…………………………..

Studenta-polițistă: Oricum, trebuie să recunosc că … surprinzător… adică dacă la restu….a fost aşa cât de cât ok…aşa…am simţit că ai intervenit la PINTEALĂ acolo…

Florin Franț: La restu n-ai simţit?

Studenta-polițistă: Hm, ba da şi acolo…dar…nu, la PINTEALĂ am văzut că…ştiu că nu făcusem decât unu şi mi-a dat…8.

Florin Franț: Simţeai şi la ălalalt…dacă veneai…

Studenta-polițistă: Păi ai zis să nu vin că…

 

Promisiunile

Florin Franț i-a promis „studentei” că, dacă face amor cu el, va promova toate examenele: „Deci toate examenele și le iei indiferent când, iarnă, vară sau toamnă, fiind prezentă, sută la sută”.

Profesorul universitar făcuse o adevărată pasiune, potrivit interceptărilor: „Din picioare mă bagi în boală. Fiț-ar curu’ să-ți fie”, „Când te-ai dat jos din mașină, mi-ai băgat curu’ ăla în nas, cu chiloții tăi, bikinii ăia băgați în cur”, „Ce m-aș urca pe tine ca pe scara de incendiu…”, „Un sărut tre’ să-mi dai, mort-copt, un sărut tre’ să-mi dai! Dă-mi un sărut!”, „Ok, nu mă laşi să te sărut, dar lasă-mă să te mângâi, nu mai tot… nu-mi tot lua mâinile, ce-ai? De ce eşti stresată?”, „Mă omori cu zile, înţelege-mă! N-am dormit toată noaptea, de-abia am aşteptat să vii! Şi tu nu mă laşi să te ating, eşti nebună?!”, sau „Olteancă fierbinte! Ce te-aș săruta! Ah”.

 

Acuzațiile SUPC

Potrivit rechizitoriului, Franţ, Oriol, Ruxana Ghiţă şi Vişan au sprijinit promovarea unor studenţi la materiile la care ei sau alţi dascăli erau titulari, existând situații în care lucrările de an erau aduse deja făcute de studenți sau erau date în biroul de lucru al profesorului, într-un cadru privat, fiindu- le permis studenților favorizați să copieze.

 

Universitatea beizadelelor

Procuroarea Denisa Cristodor (SUPC) – cea care a coordonat ancheta în acest caz – arată că „studenții favorizați fac parte dintr-un cerc foarte strâns de relaționări, care le asigură o eventuală protecție”.

 „Dintre studenții favorizați în promovarea cu «regim preferențial al examenelor» – când pot aceștia să vină la examene și în cadru privat cu punerea la dispoziție a unor materiale din care să copieze -, făcând parte cadre MAI (polițiști și pompieri cu funcții de conducere ), fiii/ rudele unor șefi din cadrul IPJ Caraș Severin, oameni de afaceri sau fiii acestora, fii de demnitari, persoane care să le asigure protecția juridică”, susține procuroarea de caz.

 


Accesează: