Legendarul muzician american de rock 'n' roll şi blues Fats Domino a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunţat miercuri un medic legist din Louisiana. 

Cântăreţul şi pianistul din New Orleans, pe numele său real Antoine Domino Jr, a devenit celebru datorită unor hituri precum 'Blueberry Hill' şi 'Ain't That A Shame'. 

În 1986, el a devenit unul dintre primii muzicieni incluşi în Rock & Roll Hall of Fame, alături de legende precum Elvis Presley, Chuck Berry, James Brown şi Ray Charles

Potrivit postului local de televiziune din New Orleans WWL-TV, fiica lui Fats Domino a confirmat moartea artistului şi a declarat că acesta a decedat în linişte, la locuinţa sa, înconjurat de familie, informează The Independent. 

Fats Domino şi-a început cariera muzicală în 1949 cu primul său album, "The Fat Man", şi a fost unul dintre pionierii genului rock'n'roll. În timpul celor cinci decenii de activitate el a vândut peste 65 de milioane de discuri. 

În timpul uraganului Katrina care a afectat New Orleans, artistul care a ales să rămână acasă alături de soţia sa, şi-a pierdut toate bunurile materiale. Ca urmare, preşedintele George W. Bush i-a făcut personal o vizită şi i-a înlocuit Medalia naţională pentru arte care fusese luată de viitură. De asemenea, discurile de aur câştigate de-a lungul vremii i-au fost înlocuite de casele de producţie, menţionează Agerpres.