„Familia Offline”, la deschiderea Centrului de Teatru Educațional REPLIKA

„Familia Offline”, la deschiderea Centrului de Teatru Educațional REPLIKA

Asociația Culturală REPLIKA vă invită astăzi, de la ora 19.00, pe strada Lânăriei 93 -95, unde veți putea urmări un spectacol inedit, despre drama copiilor rămași singuri acasă. Intrarea este liberă.

Centrul de Teatru Educațional Replika este un proiect al Asociației Culturale Replika (Compania Replika) și reprezintă un spațiu de cercetare educațională și creație artistică, dedicat în special publicului tânăr. Spectacolul de teatru educațional „Familia Offline” are în centru o cercetare pe tema copiilor care rămân singuri acasă, având părinții plecați la muncă în străinătate, cercetare pe care dramaturgul Mihaela Michailov și regizorul Radu Apostol au inițiat-o în 2007. Centrul este axat pe proiecte teatrale cu relevanță socială, demersuri de artă participativă, ateliere, dezbateri, conferințe, discuții cu publicul, proiecții de filme pe teme educaționale, întâlniri cu profesori, educatori teatrali și inițiatori de proiecte culturale cu impact social.

Spectacolul adaptării

„Familia Offline” este spectacol al maturizării în absența părinților. Este al copiilor care se transformă în oameni mari, așteptând să fie din nou alături de mama și de tata. Maturizarea lor naște întrebări inocente, tandre și cinice, despre lumea în care trăim. Când suntem destul de mari ca să putem avea grijă de noi și de cei care ne sunt aproape? Când devenim mama? Și când mama nu este aproape de noi, cine e mama? „Familia Offline” este spectacolul adaptării la condiția și rolul de copil-părinte în noua dinamică a vieții de graniță. Scenografia aparține Mariei Mandea și muzica lui Bogdan Burlăcianu. „În cazul migrației forței de muncă, putem vorbi de paradoxurile familiei de supraviețuire: pe de o parte, părinții pleacă să muncească în străinătate pentru a le putea asigura copiiilor o viață mai bună. Pe de altă parte, copiii se bucură o vreme de această viață mai bună, după care își doresc un singur lucru: să fie din nou alături de părinții lor. Binele pentru care părinții pleacă se transformă într-o angoasă de abandon pe care copiii o resimt extrem de dureros”, declară Mihaela Michailov, dramaturg.

Micii artiști

Distribuția spectacolului include un grup de nouă copii (Bianca Gheorghe, Denis Nadolu, Ionuț Roșca, Mario Ștefan, Andreea Baraitan, Georgiana Moise, Anca Negoiță, Roberta Parascan, Ana Maria Zaincovschi), care evoluează alături de actori profesioniști, Mihaela Rădescu și Viorel Cojanu, în regia lui Radu Apostol, pe un text de Mihaela Michailov. Muzica originală este compusă de Bogdan Burlăcianu (Bobo de la Fără Zahăr), iar scenografia poartă semnătura Mariei Mandea. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile. „Copiii migrației” este un proiect cultural finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și inițiat de Asociația Culturală Replika, împreună cu Teatrul Foarte Mic.

Ne puteți urmări și pe Google News