Germanul Michael Schumacher e în continuare în comă după accidentul suferit pe 29 decembrie pe o pârtie din staţiunea franceză Meribel. După aproape o săptămână de tăcere, medicii care îl supraveghează pe multiplul campion mondial au dat, în sfârşit, un comunicat cu privire la starea lui Schumacher. "Situaţia e în continuare critică, dar stabilă. Detalii despre tratament nu putem oferi, pentru că acestea sunt detalii interne, personale", au spus medicii francezi.
Jurnaliştii de la cotidianul german Bild au confirmat ieri ceea ce anunţase încă de sâmbătă Phillipe Streiff, un apropiat al lui Schumacher: "Michael nu mai este în pericol de moarte". Sabine Kehm, fostul manager al lui Michael şi purtătorul de cuvânt al familiei Schumacher, a vorbit şi ea ieri. "Starea lui Michael este stabilă, dar doctorii îl ţin în continuare sub observaţie atentă", a spus Sabine Kehm.
"Lupta noastră comună"
Ziariştii prezenţi încă din 29 decembrie la Centrul Medical Universitar din Grenoble sunt în continuare ţinuţi la distanţă, orice încercare de a înşela vigilenţa aparatului de securitate al clinicii fiind sortită eşecului. Ieri, la intrarea în spital, au fost instalate bariere de trecere. Acestea au fost montate la cererea familiei lui Michael Schumacher. Tot ieri, Corinna Schumacher, soţia fostului mare pilot de Formula 1, a făcut din nou apel la "păstrarea intimităţii" familiei. Corinna le-a cerut jurnaliştilor ca "medicii să fie lăsaţi să lucreze în linişte", în ceea ce ea a numit "lupta noastră comună alături de Michael". "Este important să menajăm medicii şi spitalul pentru a-şi putea desfăşura activitatea liniştiţi. Vă rugăm să aveţi încredere în declaraţiile lor şi să părăsiţi clinica. Vă rugăm să lăsaţi familia noastră în pace", a mai declarat, conform BBC News, Corinna Schumacher.
"Încărcăm muntele cu balustrade"
Familia lui Michael Schumacher merge şi mai departe şi intenţionează să-i dea în judecată pe cei care se ocupă de întreţinerea pârtiilor din Meribel, acolo unde Michael s-a accidentat grav la cap. Familia lui Schumacher e convinsă că accidentul nu s-ar fi produs dacă pârtia era semnalizată corespunzător.
Dublu campion olimpic la schi, Markus Meier, a comentat pentru Bild accidentul lui Michael Schumacher şi a ţinut să le ia apărarea celor care întreţin pârtiile de schi în staţiunea Meribel. "Nu se pot pune balustrade în toate zonele unde există pietre. Ar însemna să încărcăm tot muntele cu balustrade. Pe pârtiile de schi amenajate există semne care indică pericolul la fiecare 50-80 de metri. La fel se întâmplă şi la Meribel. Realitatea este că un profesionist poate cădea oricând atunci când întâlneşte o piatră. În cazul în care ninge puţin, pietrele sunt ascunse", a spus Markus Meier.