Evenimentul Zilei > Actualitate > Familia Aureliei Ion cere Procurorului general o explicaţie publică după dezvăluirile în cazul tragediei aviatice din Apuseni
Familia Aureliei Ion cere Procurorului general o explicaţie publică după dezvăluirile în cazul tragediei aviatice din Apuseni

Familia Aureliei Ion cere Procurorului general o explicaţie publică după dezvăluirile în cazul tragediei aviatice din Apuseni

Familia Aureliei Ion, prin avocatul său, a cerut în mod expres Procurorului general o explicaţie publică, după ce Sorin Cimpoeru, fostul Preşedinte al Comisiei de anchetă tehnică privind accidentul aviatic din Apuseni, a depus o plângere penală în care acuză presiuni din partea superiorilor.

Sorin Cimpoeru a adus acuzaţiile grave la adresa unor persoane din cadrul instituţiilor publice, dezvăluiri ce se resfrâng direct asupra cazului instrumentat de către Ministerul Public. Deşi au trecut 10 zile de când informaţia a devenit publică, Ministerul Public nu a făcut nicio precizare.

Dezvăluiri se referă la modalitatea în care decurg cercetările CIAS în cazul acestei catastrofe aviatice ce a condus la moartea a doi dintre pasagerii aflaţi la bordul aeronavei de tip BN2, aparţinând Şcolii Superioare de Aviaţie Civilă, respectiv moartea pilotului Adrian Iovan şi moartea studentei la medicină, Aurelia Ion.

Potrivit unor informaţii obţinute de anchetatori, nu Adrian Iovan era cel care pilota avionul înainte de aterizarea forţată, ci copilotul Răzvan Petrescu.

Adrian Iovan şi Răzvan Petrescu au făcut schimb de locuri în momentul în care avionul era în aer, potrivit unor rezultate preliminare ale anchetei, citate de România TV. Aşadar, atunci când avionul s-a prăbuşit, la manşă era copilotul Răzvan Petrescu.

Schimbul de manşă a fost făcut fără ca turnul de control al ROMATSA să fie anunţat şi fără ca acest lucru să fie trecut în fişa de lucru, aşa cum prevede legea.
 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News