Doi falși polițiști au făcut 20.000 euro din amenzi false și șpăgi. Cum au căzut în plasa procurorilor

Doi falși polițiști au făcut 20.000 euro din amenzi false și șpăgi. Cum au căzut în plasa procurorilor

Lecții de viață și de succes date de către doi bucureșteni, în plină pandemie. Ei au reușit să strângă peste 20.000 de euro travestiți în polițiști și dând amenzi în trafic. Falșii polițiști n-au reușit performanța întâmplător. Fuseseră dați afară de puțin timp din sistemul de poliție.

Doi falși polițiști, îmbrăcați în uniforme, au dat amenzi șoferilor în București

Rămaşi fără locurile de muncă, cei doi au continuat să facă pe poliţiştii. Erau îmbrăcaţi cu uniforme oficiale şi foloseau chiar un autoturism Dacia Logan cu numere de înmatriculare ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Plăcuţele de înmatriculare erau furate de la alte maşini de Poliţie. Ei au fost prinși, în urma unui filaj al foștilor colegi, care-i bănuiau de ceva vreme.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au solicitat miercuri Judecătoriei Sectorului 2 arestarea preventivă a celor doi falşi poliţişti. Acuzaţiile sunt că au aplicat "amenzi" unor şoferi opriţi în trafic, aceştia folosind ca "recuzită" uniforme şi un autoturism cu numere de înmatriculare false "MAI".

Foștii polițiști aveau chiar și mașină Dacia Logan cu numere MAI

Presa a relatat că este vorba de doi foşti agenţi, care au fost daţi afară din Poliţie. Ei umblau prin Bucureşti cu o maşină neinscripţionată, dar cu numere "MAI". Îmbrăcaţi în uniforme, falșii polițiști opreau şoferi în trafic şi le cereau bani pentru diverse abateri. Suma totală strânsă în acest mod se ridică la aproape 20.000 de euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit unui comunicat al Parchetului, cei doi falşi poliţişti, C.A.A şi D.L.C., au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de uzurpare de calităţi oficiale, punerea în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare şi înşelăciune, relatează Agerpres .

Ei au reușit să strângă aproximativ 20.000 euro. Cazul este în cercetare cu arestarea preventivă a inculpaților

"Din probele administrate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada noiembrie 2020 - februarie 2021, inculpatul C.A.A. a indus în eroare mai multe persoane, prin folosirea fără drept a calităţii de poliţist, purtând fără drept uniforma şi utilizând un autoturism cu numere de înmatriculare false 'MAI', împrejurări în care a primit de la acestea sume de bani cuprinse între 300 şi 650 de lei pentru a nu le aplica sancţiuni contravenţionale privind circulaţia pe drumurile publice.

La data de 16.02.2021, inculpatul D.L.C., aflându-se împreună cu inculpatul mai sus menţionat, s-a folosit fără drept de calitatea de poliţist, purtând fără drept uniforma şi utilizând un autoturism cu numere de înmatriculare false 'MAI'. În cauză a fost formulată propunere de arestare preventivă a inculpaţilor la data 17.02.2021, fiind sesizată Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti", transmite Parchetul Capitalei.

Cercetările au fost efectuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Direcţia Generală Anticorupţie şi Secţia 9 Poliţie din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.