Emisiunea lui Radu Banciu, în care realizatorul a spus că  „Cetățenii români n-ar mai avea nici cel mai mic drept în viața lor de zi cu zi”, venea la doar câteva zile după ieșirea necontrolată a lui Mircea Badea, în direct la televizor, când realizatorul, enervat, a folosit injurii, gesture obscene și chiar a scos bâta la motociliști.

Dintre cele aproximativ 50 de reclamații înregistrate la Consiliul Național al Audiovizualului în legătură cu emisiunea lui Badea în care îi amenință pe motocicliști, niciuna nu aparține reprezentanților societății civile. Acestea se alătură celor peste 70 de reclamații ce au ca subiect relatările televizate de la „plimbarea libertăţii”  din jurul Palatului Cotroceni.

Contactat de EVZ, Mircea Toma, președintele Active Watch a spus cu nu a aflat despre derapajul lui Mircea Badea doarece a fost în plecat în concediu, dar a ținut să sublinieze că, după ce se va informa, va face o declarație.

„Îmi pare rău, sunt pe drumuri. Nu am văzut ce a făcut Mircea Badea. Am aflat doar din presă și nu comentez decât ceea ce am văzut”, a spus și Ioana Avădanei, președintele Centrului pentru Jurnalism Independent.

ActiveWatch nu l-a mai reclamat pe Mircea Badea la CNA din 2009, când realizatorul, într-o emisiune "In gura presei", a vorbit despre cazul handbalistului Marian Cozma. În emisiunea respectivă, Badea i-a calificat drept "garoi" și "țigani borâți" pe atacatorii handbalistului și a primit amendă de la CNA pentru instigare la violență.

Iesirile violente ale lui Mircea Badea în direct pot duce la sancțiuni aspre asupra televiziunii Trustului Intact. Deja unul dintre membrii CNA, Valentin Jucan, a spus că „e cazul să ne întrebăm dacă licența mai trebuie să rămână la acest radiodifuzor. Mircea Badea incită în mod direct la violență. E nevoie să intervenim”.

Reprezentanții CNA au spus pentru EVZ că cele 50 de reclamații depuse pentru ieșirile violente ale lui Mircea Badea au fost date la monitorizare și urmează să fie analizate într-o ședință a Consiliului.

Citeşte şi: EDITORIALUL EVZ. Mircea Toma, Cătălin Tolontan și banii Securității