Fake news la Ministerul Educației. Ce se întâmplă, de fapt, cu anul școlar

Fake news la Ministerul Educației. Ce se întâmplă, de fapt, cu anul școlar

Ministerul Educației și Cercetării clarifică anunțul privind noua structură a semestrului al II-lea din anul școlar 2019 – 2020, care a bulversat părinții și dascălii, după ce a devenit viral rețelele de socializare. Acesta stipula că s-ar fi aprobat o nouă structură a anului școlar în curs.

Falsul anunț era distribuit sub forma unei fotografii purtând sigla ”Ministerului Educației Naționale” și prevedea o altă dată de începere a vacanței de primăvară, alături de mesajul că Executivul ar fi aprobat o nouă structură a anului școlar. Astfel, școlile ar fi rămas rînchise până pe 15 mai, iar semestrul al doilea s-ar fi prelungit până în data de 24 iulie.

Datele false au alarmat numeroși profesori și părinți, în condițiile în care Ministerul Educației și Cercetării nu a aprobat, cel puțin până în acest moment, modificarea structurii anului școlar în curs. În contextul pandemiei cu COVID 19, toate școlile, grădinițele și after-school-urile din România sunt închise din data de 11 martie, până cel puțiun după Paști.

”Este un Fake News. Sigla Ministerului este una veche, de când se numea Ministerul Educației Naționale. Am rugămintea să nu dați curs unui asemenea Fake News”, a transmis Cristian Tănase, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației și cercetării, sâmbătă seara.