O știre-bombă s-a transformat în fake news. Este vorba informația potrivit căreia s-ar fi sinucis tânărul, în vârstă de 20 de ani, din localitatea mureşeană Răstoliţa, cercetat sub control judiciar după ce fost implicat într-o urmărire care a dus la rănirea gravă a unei femei.

La solicitarea EVZ, oficiali din Poliția Română au negat informația și ne-au transmis: „Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, vă comunicăm faptul că tânărul implicat în evenimentul din județul Mureș, din data de 8 februarie a.c., nu s-a sinucis. Vă reamintim că acesta este cercetat de Parchetul de pe lângă  Judecătoria Reghin, în acest moment alfându-se sub control judiciar”.

Reținut, luni, pentru 24 de ore de polițiști, tânărul a fost plasat, marți, sub control judiciar de procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin.

„Urmare a evenimentului din data de 8 februarie a.c., când un poliţist din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 6 Brâncoveneşti a efectuat foc de armă asupra unui autoturism, în urma căruia un glonţ ar fi ricoşat şi ar fi lovit în zona capului o femeie, de 59 de ani, din localitatea Aluniş, vă comunicăm faptul că, astăzi, 12 februarie a.c., Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin a dispus faţă de un tânăr de 20 ani, din localitatea Răstoliţa, bănuit de comiterea a două infracţiuni de ultraj, măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioada de 30 de zile, cu obligaţia de a nu părăsi localitatea Răstoliţa”, a informat, marţi, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş.

 

Te-ar putea interesa și: