Evenimentul Zilei > Social > Când ați făcut ultima dată o faptă bună?
Când ați făcut ultima dată o faptă bună?

Când ați făcut ultima dată o faptă bună?

Jurnalistul Dan Andronic lansează, pe Facebook, o provocare: aceea de a povesti, fiecare, și lucrurile pozitive, gesturile care ne fac mai umani și mai buni.

Convins că fiecare dintre noi face măcar o faptă bună într-o zi, are măcar un gest de compasiune, o tresărire de bunătate, jurnalistul ne invită să povestim aceste momente, în rețelele sociale, pentru a atenua impresia că totul rău, că lumea este pe cale să se dezintegreze, pentru a ne însenina zilele și a ne regăsi pe noi înșine.

„Când ați făcut ultima dată o faptă bună?

Citind de multe ori postările pe FB le găsesc pline de rele, jigniri, negative la adresa altora, de te ia depresia. Înțeleg vremurile, încărcătura nervoasă, pozițiile ireconciliabile”, scrie Dan Andronic.

„Dar trebuie să pornim de undeva reconstrucția. Fiecăruia și a tuturor.

Așa că m-am hotărât să vă pun întrebarea de mai sus. Haideți să avem curajul să recunoaștem că facem (măcar) un lucru bun pe zi”, continuă jurnalistul.

„P.S. Ieri mergând cu bicicletă, printre mașini vedeam trecând pe trecerea de pietoni un om în scaun cu rotile. Am trecut de el, dar m-am oprit puțin mai încolo, m-am dat jos ca să îl ajut să treacă strada. Mi-a mulțumit și a plecat împingând căruciorul mai departe. 
Mă oprise gândul că nu pot sta privind cum un om încearcă să răzbată prin viață, fără să dau o mână de ajutor.

Inițial n-am vrut să dau acest exemplu. Poate părea arogant, dar am vrut să vă povestesc asta ca să vă încurajez să povestiți la rândul vostru. 

Nu am schimbat lumea, putem întotdeauna face mai mult, dar măcar un moment de seninătate putem avea…”, se încheie postarea.