Evenimentul Zilei > Social > Expoziție dedicata lui Brancuși a artistei care a realizat o parte din designul interior al unui model de Jaguar
Expoziție dedicata lui Brancuși a artistei care a realizat o parte din designul interior al unui model de Jaguar

Expoziție dedicata lui Brancuși a artistei care a realizat o parte din designul interior al unui model de Jaguar

Artista Claudia Florentina, cea care a participat la decorarea interiorului unui model de Jaguar, a lansat în această săptămână expoziția proprie "L'Amour", la Geneva, în omagiul lui Constantin Brăncuși. Românca a reușit să promoveze arta românească în ultimul an.

În cadrul vernisajului, Claudia Florentina a prezentat o carte, în limba franceza, în care este prezentată o descriere a marelui sculptor, pentru ca cei ce nu știu îndeajuns operele de artă ale lui Brancuși, și, totodată, de a întelege și a se familiariza cu stilul creativ al artistei noastre.

"În acest sens, au fost expuse o readaptare a sculpturii Sarutul și o deviere, cu o linie continuă de la aceasta, rezultând diferite creatii, in diferite materii precum lemnul, rasina, corianul, inoxul sau lemnul acoperit cu foita de aur, sculpturi si mobilier. Reprezentarea e facuta si sub forma de bijuterii veritabile, din aur alb si roz, cadre cu diamante, rubine sau safire.

In urma unei licitatii ce a avut loc la fata locului, de catre casa de licitatii Sotheby’s, tinuta de directoarea Sotheby’s in persoana, Stéphanie Schleining, s-a vandut o sculptura "Sarutul", din rasina alba, pentru suma de 3000 de franci elvetieni, bani ce vor fi donati Asociatiei Constant.in. Pentru aceasta expozitie, la Galeria Insolite, din Centrul Vechi al capitalei elvetinene, un intreg nivel este dedicat si transformat in Universul Claudiei Florentina.

Vernisajul a avut loc pe data de 20 noiembrie in Geneva , expozitia fiind permanenta, incepand cu data de 25 noiembrie, la Galeria Insolite, 22 Place du Bourg du Four Geneve, (Centrul Vechi din Geneva), pentru un an.

Printre cei 300 de invitati, prezenti la eveniment, s-au numarat multe personalitati internationale, printre care Printul Francesco Ruspoli si Valérie Wertheimer (fondatoarea si presedinta Fundatiei "Action Innocence", care este si sotia unuia din cei doi proprietari ai casei de moda Chanel), dar si Pascal Luthy – proprietarul casei Dupin ( http://www.maison-dupin.ch), designer-ul Philippe Cramer sau familia Davidof.