EXPLOZIV! China: Mușamalizare, oameni dispăruți, rapoarte ascunse! Adevărul despre COVID-19
- Ioan Bujor
- 16 aprilie 2020, 08:15
China a mușamalizat intenționat date despre coronavirusul care a cauzat pandemia, iar originea pare să fi fost laboratorul din Wuhan, au declarat mai multe surse familiare cu situația, citate de Fox News.
Tot mai multe surse converg spre aceeași concluzie: coronavirusul SARS-CoV-2, care duce la temuta boală COVID-19 își are originea într-un laborator din Wuhan, China, însă nu gândit ca armă biologică, ci ca o scăpare cauzată de efortul autorităților comuniste de la Beijing de a demonstra că sunt capabile de un efort egal cu al Statelor Unite de a identifica și combate virusurilor.
Această concluzie este susținută de mai multe surse familiare cu situația sau care au văzut detalii ale acțiunilor autorităților din China, potrivit Fox News.
Este cea mai costisitoare mușamalizare din întreaga istorie, a declarat una dintre sursele citate de postul american de televiziune.
China, un nou scandal. Acuzații de rasism. Capcana propagandei „cazurilor de import”
Trump dă lovitura fatală OMS! „Au pus corectitudinea politică deasupra salvării de vieți”
Sursa crede că transmiterea inițială a virusului a fost de la liliac la om, iar pacientul zero este un angajat al laboratorului care a transmis apoi SARS-CoV-2 oamenilor din Wuhan.
Credibilitatea acestei ipoteze se bazează atât pe documente clasificate, cât și pe cele publice, a mai spus sursa. Întrebat în legătură cu aceste ipoteze, președintele Donald Trump a declarat, la conferința de presă de miercuri, că primește tot mai multe vești despre această situație și a promis o investigație foarte serioasă.
Ce arată documentele
Documentele amintite de Fox News se referă mai ales la primele eforturi ale medicilor de la laboratorul din Wuhan și la primele încercări de stăpânire a epidemiei.
Piața umedă dn Wuhan, identificată inițial ca posibilă sursă, nu a vândut niciodată lilieci, iar sursa a precizat că aruncarea vinei asupra acelei piețe face parte dintr-un efort al Chinei de a distrage atenția de la responsabilitatea laboratorului, fiind o operațiune de propagandă pentru cetățenii din SUA sau Italia.
Oficiali ai Ambasadei SUA au avertizat, încă din ianuarie 2018, asupra măsurilor inadecvate de siguranță de la Laboratorul Institutului de Virusologie din Wuhan și asupra cercetărilor riscante pe lilieci, potrivit unui raport publicat în The Washington Post.
Ca răspuns la acest raport, generalul Mark Milley, șeful Statului Major Reunit, a declarat: „Nu ar trebui să fiți surprinși de faptul că am fost interesați de laborator și că avem o mulțime de informații cu privire la acesta. Tot ce pot să spun la aces moment este că încă nu avem o concluzie, că sunt multe informații cu privire la originea naturală a virusului, dar nu știm nimic sigur.
Mușamalizarea din Wuhan. Doctorul care a descoperit Coronavirus, redus la tăcere
SUA trag din toate direcțiile în China. Xenofobi, iresponsabili, vă bateți joc de africani
„Chiar astăzi i-am văzut cum retrag informații și cred că avem nevoie de mai multă presiune pentru a-i determina să facă publice acele informații”, a declarat cu referire la China Secretarul Apărării, Mark Esper, la emisiunea America’s Newsroom.
El a adăugat că nu vorbește despre rapoarte ale serviciilor secrete, dar mulți oameni cred în originea naturală a virusului. „Cred că după ce vom trece de pandemie va fi timp să ne uităm în urmă și să aflăm cu certiudine de unde a apărut virusul, pentru a putea să ne protejăm mai bine în viitor.
Iar Secretarul de Stat Mike Pompeo a delcarat, la emisiunea The Story, că „tot ce știm este că originea virusului este orașul Wuhan din China. Mai știm că Institutul de Virusologie din Wuhan e situat aproape de piața umedă din oraș. Mai sunt multe de aflat. Trebuie săă știți că Guvernul SUA face toate eforturile pentru a afla informațiile care lipsesc”.
Pompeo a mai spus, cu referire la avertismentele de la ambasada SUA din China, că laboratorul de virologie din Wuhan are o mulțime de instalații care conțin material periculos, de o înaltă contagiozitate, că există un program de cercetare așa cum există în multe alte țări. „În țări care sunt transparente putem controla și ține în siguranță aceste instalații. Tot ce-mi doresc este ca și China să permită observatori externi”, a adăugat șeful diplomației americane.
Cercetătorii chinezi au fost instruiți în SUA, iar Franța a ajutat la instalarea laboratorului din Wuhan.
Acuzații explozive: Rapoarte ascunse, oameni dispăruți
Sursa Fox News a mai afirmat că este 100% sigură că autoritățile comuniste de la Beijing au suprimat anumite date. Probele au fost distruse, suprafețele contaminate au fost spălate, anumite date preliminare au fost șterse, iar articolele academice au fost retrase.
Există medici și jurnaliști care au dispărut pentru că știau de situație și au avretizat cu privire la epidemie și la posibilitatea transmiterii de la om la om. China a reacționat rapid și a închis traficul între Wuhan și restul Chinei, dar nu a oprit traficul internațional din și spre oraș.
Mai mult, a spus sursa, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost complice încă de la început cu autoritățile de la Beijing în eforturile acesteia de a-și acoperi urmele.
Trump a anunțat la un briefing de presă la Casa Albă că SUA vor opri imediat stipendiile pentru OMS, care „a pus corectitudinea politică deasupra salvării de vieți”. Statele Unite sunt cel mai mare donator pentru OMS, iar Departamentul de Stat anunțase anterior o donație de aproape 900 de milioane de dolari pentru organizație.
Sursa Fox News a mai declarat că la șase zile după ce autoritățile chineze au știut că există riscul izbucnirii unei pandemii, cu orașul Wuhan ca epicentru, au permis organizarea unei sărbători cu zeci de mii de participanți, iar ulterior au dat voie ca milioane de chinezi să circule pentru a celebra Anul Nou chinezesc.
Catastrofa COVID-19 din Italia este opera Comunismului: italian și chinez
Efectul COVID-19: Companiile americane fug în masă din China
Președintele Xi Jinping a avertizat public, în a șaptea zi, pe 20 ianuarie, cu privire la riscuri, dar în acel moment peste 3.000 de oameni erau deja infectați, în acea săptămână de tăcere publică, potrivit unui document intern obținut de Associated Press, date confirmate și de estimările experților cu privire la răspândirea infecției.
„Este cutremurător”, a declarat Zuo-Feng Zhang, un epidemiolog de la University of California, Los Angeles (UCLA). „Dacă ar fi luat măsuri șase zile mai devreme, ar fi fost mult mai puțini pacienți, iar spitalele nu ar fi fost copleșite de numărul de bolnavi. Putea fi evitat colapsul sisemului medical din Wuhan”.