Evenimentul Zilei > Actualitate > Explicații noi despre scandalul incendiului de la Floreasca. „Până atunci mi-e rușine”
Explicații noi despre scandalul incendiului de la Floreasca. „Până atunci mi-e rușine”

Explicații noi despre scandalul incendiului de la Floreasca. „Până atunci mi-e rușine”

Medicul Liana Ples, unul dintre doctorii care au acordat ajutor medical victimelor de la Colectiv, a intervenit cu explicații referitoare la incidentul petrecut la spitalul Floreasca în care este implicat profesorul Beuran.

„Pentru corecta informare mai ales a celor care habar n au dar isi dau cu presupusul. În sălile de operatie exista intotdeauna, dar absolut intotdeauna cele trei elemente ale unui incendiu, asa cum reiese din figura de mai jos. ( va rog notați ca si gazul metan din intestinul uman poate lua foc si pe ala nu- l introduce medicul).

În toată lumea se produc anual cca 700 de incendii in sala de operații. Dacă USR consideră că spitalele sunt un pericol pt ca un istoric afirmă asa, el fiind o înaltă instanță profesională propun sa faca ceva concret util si constructiv cum ar fi: dotarea spitalelor cu echipamente noi si funcționale, solutii si dezinfectanti conform normelor europene, construirea de spitale noi, directionarea fondurilor de la CNAS exclusiv pentru sănătate și o lege a malpraxisului care sa profite pacientilor si medicilor ai nu societăților de asigurări. Pana atunci mi e rușine că v am votat.”, a scris medicul Liana Ples pe Facebook.

Citește și: Exclusiv. Prof. Beuran, primele declarații: „Îl voi acționa în instanță pe deputatul USR”

Reacția doctorului Ples vine după ce profesorul Mircea Beuran a fost acuzat sâmbătă de deputatul USR, Emanuel Ungureanu, că a dat foc unei paciente în blocul operator. Ungureanu a convins și Ministerul Sănătății că profesorul ar fi provocat acest incident și că apoi a încercat să-l ascundă.