Evenimentul Zilei > Social > Explicaţia unui salvamontist, după ce PLANORUL a fost reperat un TURIST: Nu a fost găsit din cauza desişului pădurii
Explicaţia unui salvamontist, după ce PLANORUL a fost reperat un TURIST: Nu a fost găsit din cauza desişului pădurii

Explicaţia unui salvamontist, după ce PLANORUL a fost reperat un TURIST: Nu a fost găsit din cauza desişului pădurii

Epava planorului dispărut pe 6 august a fost greu de găsit din cauza desișului pădurii. Aceasta este explicația unui salvamontist care a recunoscut că epava a fost reperată de un turist.

"E o zonă greu accesibilă, cu desiș mare. Nu sunt trasee turistice marcate", a spus bărbatul.

Întrebat dacă în vară căutările nu au fost efectuate și în acea zonă, acesta a spus că "având în vedere finețea aparatului nu pot să spun că aceasta era zona în care se presupunea că a dispărut. S-au făcut căutări în tot masivul, inclusiv în apropierea zonei respective. Locul e un teren foarte greu accesibil, cu stânci. Acum a fost ușor de văzut pentru că au căzut frunzele. Din cauza desișului nu au reușit să îl identifice".

Însă, sâmbătă, la fața locului s-au găsit "rămășițele aparatului împrăștiate pe 600 de metri pătrați. Din punctul meu de vedere nu ar fi avut nicio șansă de supraviețuire. E o parte din trup în epavă. Se pare că animalele au împrăștiat un pic din rămășițele omenești".

Recuperarea epavei s-ar face, cel mai probabil, duminică. Salvamontistul a adăugat că "eu nu aș pune în pericol viața oamenilor, având în vedere că nu se mai poate face nimic pentru pilot. Cred că mâine dimineață ar fi cel mai bine pentru recuperare".

"O să propunem evacuarea cu un elicopter. Terestru s-ar putea face prin Cheile Râșnoavei, zona Cheișoara", a conchis bărbatul.