Expertul în criminalistică Tudorel Butoi explică de ce ucid femeile

Expertul în criminalistică Tudorel Butoi explică de ce ucid femeile

„Nicio crimă nu poate şi nu trebuie să fie justificată. Dar, în acelaşi timp, orice crimă poate şi este necesar să fie explicată”, scrie psiholog dr. Eugen Papadima în prefaţa la cel mai recent volum al profesorului şi expertului în criminalistică Tudorel Butoi-Severin, „Asasinele, psihanaliza crimei”.

 „Cartea s-a născut din nevoia de a avea o bază reală de discuţii în masterate şi doctorate când vine vorba de expertiza psiho-legală. Este o lectură interesantă pentru jurişti, judecători, cu derulări ale unor fapte reale, cu oameni reali, cu risc şi cu miză”, a explicat autorul, în faţa unui public extrem de numeros.

Asasinele, un domeniu delicat

Ieri, studenţi, colegi, dar şi mulţi prieteni de pe Facebook nu au lipsit de la lansarea cărţii „Asasinele, psihanaliza crimei”, cel mai recent volum semnat de psihologul criminalist Tudorel Butoi -Severin, „tatăl” poligrafului. Aşteptată de mulţi, cartea vorbeşte despre atât de fascinantul domeniu al psihanalizei, dar şi despre interogatoriul psihanalitic, despre care expertul criminalist spune că este „de-o frumuseţe fascinantă”.

După o experienţă de peste 35 de ani ca practician în domeniul criminalisticii şi al anchetei penale, Tudorel Butoi a publicat numeroase tratate, manuale, monografii, studii şi cercetări de specialitate în domeniul psihologiei şi al ştiinţelor comportamentale. Acum însă abordează un domeniu delicat, cel al femeilor care ucid. „Asasinele au fost o provocare pentru mine, pentru că femeia concepe viaţa. Să nu uităm că ea poartă viaţa, o protejează şi totuşi unele femei ucid. De cele mai multe ori ele ucid soţul, dar uneori şi copilul. Ce s-a întâmplat în mintea lor? Răspunsul este în carte”, adaugă profesorul Butoi.

„Asasinele, psihanaliza crimei”, este doar primul volum dintr-o serie lungă de lucrări semnate de Tudorel Butoi- Severin, ce urmează să apară la Editura Cubik. „Avem în plan să reedităm întreaga operă a profesorului , printre care şi volumul care a făcut istorie, Moara fără noroc”, a mărturisit profesorul Emil Simionescu, şeful Editurii Cubik.

Ne puteți urmări și pe Google News