Universitatea din Pennsylvania a lansat un program de antrenare a câinilor în ideea de a-i transforma în detectori ai persoanelor infectate cu SARS-COV 2. Ideea specialiștilor e să vadă dacă animalele pot detecta cazurile de COVID-19, la fel cum pot mirosi drogurile.

Centrul veterinar al celebrei universităţi desfăşoară un studiu în cadrul căruia sunt instruiți opt câini. Aceștia vor fi expuşi unor mostre ale pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus pentru a vedea dacă animalele pot să detecteze virusul. Este vorba de câini capabili să depisteze și alte boli, arată reprezentanții universității.

Centrul veterinar al Universităţii din Pennsylvania realizează astfel de programe din 2013, când a fost demarată o investigaţie pentru a afla dacă câinii sunt capabili să detecteze cancerul ovarian. Animalele sunt folosite în prezent pentru a detecta diabetul sau anevrismul.

Dacă studiul referitor la COVID 19 va avea rezultate, din iulie, cele opt patrupede vor putea fi folosite în acest scop. ”Ar fi ceva similar cu ceea ce se întâmplă în aeroporturi, unde câinii sunt folosiţi pentru a găsi materiale explozibile sau droguri”, a explicat unul dintre cercetători.

Sursa: Agerpres.ro