Există și MINUNI după CATASTROFE. Ce se întâmplă cu lupii de lângă Cernobil? Oamenii de știință sunt UIMIȚI

Există și MINUNI după CATASTROFE. Ce se întâmplă cu lupii de lângă Cernobil? Oamenii de știință sunt UIMIȚI

Au trecut aproape 41 de ani de la marea tragedia, iar zona de lângă Cernobîl este în continuare contaminată făcând-o imposibil de locuit de oameni.

Se pare că, spre deosebire de om animalele sălbatice par să se fi adaptat foarte bine la noile condiţii. Cercetătorii au observat că în pădurile din zona radioactivă s-au înmulţit foarte mult animalele sălbatice. 

Potrivit Business Insider, cercetatorii cred ca numarul animalelor de aici este mult mai mare decat era acum 30 de ani, inaintea dezastrului nuclear, anunță Yoda.ro. 

Foarte mulţi bizoni, cerbi, căprioare, dar mai ales lupi, care ies din pădure şi atacă animalele din gospodării. De aceea, localicii sunt nevoiţi să plătească vânători care să ucidă lupii.  Înmulţirea acestor populaţii de animale se datorează tocmai absenţei oamenilor. În urmă cu 31 de ani, după explozia centralei nucleare de la Cernobîl, cei aproximativ 116.000 de locuitori din zona au fost evacuaţi şi nu s-au mai întors niciodată. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Fiind foarte mulţi, unii lupi sunt nevoiţi să iasă din pădure că să caute hrană şi atacă animalele din gospodării. Sătenii care locuiesc în apropierea graniţei din Belarus şi Ucraina plătesc câte 80 de dolari pentru fiecare lup ucis de vânători. Astfel, anul trecut aproximativ 1.700 de lupi au fost vânaţi lângă Cernobîl. 

Concluzia cercetătorilor este că, pentru speciile sălbatice, activitatea umană este mult mai dăunătoare decât radiaţiile.

Sursa foto Mary Mycio

Fotografii cu animalele de la Cernobîl puteți vedea AICI